фирми продукти
представяме
работа
 
Направи си сам: Фалшива венецианска мазилка за стената

мазилкаОсвежете скучното и остаряло покритие върху стените в дома си като го замените с имитация на прочутата венецианска мазилка. Необходими са Ви само малко неразредена боя и мистрия, с която да я нанесете, за да получите желания ефект. Така получените пластове боя създават върху стената своеобразна визуална текстура, без обаче това да нарушава гладкостта на покритието.

Започнете обработката на стената от горната й част към пода. Бъдете нащрек за стичащи се капки боя, за да ги загладите на момента. При желание можете да добавите няколко тона и нюанса. Тази техника може да се използва върху всякаква повърхност, но най-добри резултати ще получите, ако повърхността е равна и гладка. За тази цел можете предварително да запълните дупките в стената и да я загладите с подходящ инструмент, за да не срещате пречка, докато използвате мистрията.

Необходими инструменти и материали:

• латексова боя с гладък завършек (за база и покритие) в различни нюанси на избрания цвят
• самозалепваща се бояджийска лента (не много лепкава) с широчина 5 см.
• пластмасова мистрия с ширина 15 см.
• 4 бр. пластмасови подноса за боя с ширина 18- 20 см.
• парцалче


Инструкции:

Налейте по малко от четирите нюанса на избрания цвят боя в четирите подноса, като ги подредите по наситеност. Потопете мистрията в двата средни нюанса - първо в единия, с после веднага в другия.

мазилка

Започвайки от горната част на стената, нанесете боята с помощта на мистрията, извършвайки последователно вертикални и хоризонтални движения. Продължете да потапяте мистрията в различни комбинации от четирите нюанса на избрания цвят, за да напластите няколко слоя. За по-автентичен вид на покритието можете да нанесете по-тъмните нюанси по горния ръб и в ъглите на стените.

мазилка

Бъдете нащрек за стичащи се надолу капки боя, за да ги загладите преди боята да изсъхне.

мазилка

мазилка

Нанасяйте боята като влачите мистрията по цялата повърхност на стената, като сменяте посоката на движение, за да създадете визуални пластове боя. Избягвайте пренасищането на дадена област. Докато боята съхне, повърхността няма да може да се обработва и вече можете да се преместите в друга част на стената. Когато боята е вече изсъхнала, можете да се върнете на даденото място и да го дообработите, ако не сте доволни от резултата. Накрая нанесете няколко щрихи с мистрията, потопена само в най-светлия нюанс, за да създадете акцентните светлосенки. Ако сте използвали самозалепваща се лента, за да отграничите отделни сектори или места (например тези около вратите, прозорците, контактите, перваза на пода, ламперията и пр.), внимателно отстранете лентата преди боята да е засъхнала напълно.

мазилка

мазилка

Източник: diy.homedepot.caНяма коментари


ключови думи
стена, венецианска мазилка, интериор

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg