фирми продукти
представяме
работа
 
Идеи за дизайн: Стая в деним мотив

denimДенимът е класика, която не остарява. Пресъздайте тази класика и върху стената, следвайки няколко прости стъпки. Проектът е подходящ дори за хора, които не са особено уверени в собствените си умения в областта на боите и декорацията, тъй като ако не харесате резултата лесно можете да го заличите с четка и да започнете наново, докато постигнете желания ефект. Най-добре е да работите на сектори, които да обособите с помощта на самозалепваща се лента – след като завършите работата си, отстранете лентата, докато боята е все още влажна, изчакайте 24 часа тя да изсъхне и продължете със съседните сектори. Можете да подсилите „деним” ефекта като по ръбовете на панелите леко очертаете „шевовете” с бяла боя.

Необходими инструменти и материали:

• полугланцова латексова боя (цвят син деним)
• широка самозалепваща се лента (не много лепкава) – 5 см.
• широка твърда четка (за имитация на деним) – 18 см.
• ролер (валяк) с дискове (за имитация на деним) – 10 см.
• син цветен молив
• нивелир с вградена линия
• мерителна рулетка
• изтънена четка с диаметър 5 см.
• валяк с диаметър 23 см.
• поднос за боя
• парцалчета


Инструкции:

Стъпка 1: Разделете помещението
Разделете помещението на няколко вертикални панела като поддържате ширината на всеки панел между 46 и 92 см., така че да можете да работите бързо от горната до долната част. Хоризонталните панели също са подходящи за тази техника. За да очертаете вертикалните линии на секторите, използвайте цветен молив и нивелир с линия. Облепете редуващите се панели с помощта на самозалепваща се лента (приемете за редуващи се и панелите, срещащи се в ъглите).

denim

denim

Стъпка 2: Нанесете боята
Нанесете с валяк боята върху отделения с лента панел. Обработете ъглите и труднодостъпните места с тънката четка за боя. Веднага след това нанесете втори слой от боята (на ивици от тавана до пода), за да сте сигурни, че слоят боя е гладък и равномерен.

denim

denim

Стъпка 3: Обработете с твърдата четка
Прокарайте твърдата четка върху боята, за да направите хоризонталните линии от „дънковия” десен. Прокарвайте четката от едната до другата лента (в двата края на панела), за да предотвратите наслагването на остатъчен гланц. При работата в ъглите дръпнете четката от вътрешната част на ъгъла в посока навън. По време на работата избърсвайте четката с влажна кърпа (която не оставя влакна) след всяко прокарване, за да отстраните излишната боя.

denim

denim

Стъпка 4: Направете вертикалните ивици
Прокарайте четката по повърхността, но този път правейки вертикални ивици. По време на работата избърсвайте след всяка ивица четката с парцалче, за да отстраните излишното количество боя.
След обработката с твърдата четка, използвайте ролера, за да обработите повърхността хоризонтално за втори път (по време на работата с ролера приложете по-силен натиск).

denim

denim

Стъпка 5: Довършете „дънковата” шарка
Прокарайте отново ролера по повърхността, но този път във вертикална посока. Гъстотата на „дънковата” шарка зависи от Вашия вкус. По време на работата избърсвайте често ролера с парцал, за да го почистите от остатъчната боя. След като завършите целия панел отстранете лентата и продължете със следващия панел – тук стъпките са отново същите (облепване с лентата плюс стъпки от 2 до 5). Накрая отстранете всички парчета лента и оставете да изсъхне добре.

denim

denim

Източник: diy.homedepot.caНяма коментари


ключови думи
интериор, дизайн, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg