фирми продукти
представяме
работа
 
Как да освежите стълбището в дома си

Направете антрето си по-внушително и стилно с помощта на ефектни цветни ленти върху стълбището, които можете да направите сами. Предлагаме Ви да се запознаете с този бърз и лесен проект за освежаване на интериора.

stair runner

1. Създайте основата
Подгответе стълбището за боядисване като го почистите, измиете и го оставите да изсъхне добре. След това нанесете грунда. С помощта на бяла боя и скосена четка с размер 7.5 см. започнете да обработвате стълбището от най-високото стъпало, като използвате вертикални движения. Боядисвайте хоризонталната повърхност на стъпалата в посока отзад-напред, а вертикалната им част – отгоре-надолу. Нанесете 1 слой от боята и я оставете да изсъхне напълно. След това нанесете втори слой.

2. Направете цветната лента
За да създадете лента с ширина 50 см. – като тази, показана на снимката, измерете ширината на цялото стъпало, извадете от измерената стойност 50 см. (или избраната от Вас ширина на лентата) и разделете остатъка на 2. Така ще получите ширината на страничния ръб от всяка страна. След това облепете със самозалепваща се лента ръбовете на бъдещата цветна ивица – по този начин разстоянието между вътрешните ръбове на двете ленти трябва да е 50 см. 9или избраната от Вас ширина). Нанесете два слоя от избрания цвят боя (в случая това е червено) с помощта на скосена четка за боя с ширина 5 см., нанасяйки хоризонтални щрихи и оставяйки време на всеки слой да изсъхне добре. Накрая внимателно отлепете самозалепващата се лента от повърхността.
Съвет: За един още по-отчетлив външен вид, можете да нанесете втория пласт боя с вертикални щрихи.

3. Добавете бордера
Поставете самозалепваща се лента по външните ръбове на така направената цветна ивица. Поставете друго парче от лентата вътре в самата ивица, но на 3 см. от ръба (както е показано на схемата долу). След това покрийте така получената тясна ивица между парчетата самозалепваща се лента с втория цвят (в случая това е черно, но Вие можете да го замените с друг) – използвайте за целта скосена четка за боя с ширина 3 см. Изчакайте първият слой да изсъхне и нанесете втори. Накрая внимателно отстранете лентата и оставете повърхностите да изсъхне.

stair runner

Забележка
: По така посочения начин бордерът ще бъде част от самата цветна ивица, тоест ширината му се включва в тази на ивицата. Ако искате да запазите нейната реална ширина от 50 см., направете бордера до нея. За тази цел поставете двете парчета самозалепваща се лента по ръба на ивицата, но от вътрешната страна и на 3 см. от външния й ръб (виж схемата по-долу).

stair runner

4. Запечатайте
Използвайте малка четка за боя, за да обработите всички недостатъци и пропуски по повърхностите (например ръбовете). Оставете боята да изсъхне и нанесете 2 или 3 пласта акрилен полиуретан (лак). Оставете покритието да изсъхне добре.
Съвет: Тъй като проектът може да отнеме няколко дена за изпълнението му (заради времето за съхнене на боята), помислете предварително ще можете ли да се изолирате през това време от помещенията на горните етажи. Ако Ви се налага да се изкачвате ежедневно, нанасяйте боята и лака само върху вертикалните части на стъпалата и всяко второ стъпало, за да си оставите свободни стъпала за изкачване. Когато обработените стъпала изсъхнат и можете да ги ползвате, обработете и останалите.

Източник: www.dominomag.comНяма коментари


ключови думи
стълбище, дизайн, боядисване

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg