фирми продукти
представяме
работа
 
Как да подредите антрето си спрямо фън шуй

Няколко съвета как да аранжирате предметите в антрето си, за да създадете вътрешна хармония в дома си.

feng shui
 
• Отбележете върху входната врата номерът на къщата или апартамента.

• Ако живеете в жилище с повече от една врата, то входната врата трябва да бъде най-добре изглеждащата.

• Входната врата трябва да може да се отваря напълно, без нещо да я спира по пътя. Важно е да пазите областта около нея чиста, отворена и без излишни елементи.

feng shui• Според философията на фън шуй първото нещо, върху което попада погледът при влизането в дома е онзи елемент, който е свързан с Вашите пари. Ако виждате синьото пластмасово кошче за отпадъци например, може би асоциирате парите си именно с отпадъците. От друга страна свежите цветя са символ на благоденствието, затова е добре първото нещо, което виждате при влизане да бъдат например жълти лалета (счита се, че този цвят привлича парите), тучна природна картина, керамична поставка за чадъри или въобще всичко онова, което е естетически красиво за Вас самите.

• Всички стълби и подови настилки трябва да бъдат солидни и стабилни при стъпване. Когато всичко работи безпроблемно, Вие и Вашият дом ще се чувствате сигурни.

feng shui
• Всичко около входната врата трябва да работи безпроблемно и да изглежда красиво. Така например дръжката на вратата трябва да се движи лесно, изтривалката трябва да бъде поставена стабилно върху пода и да не се плъзга, вратата трябва да се отваря лесно и безпроблемно, а шкафът за връхните дрехи трябва да е изчистен откъм опасни предмети, които могат да паднат всеки момент.

• Ако не разполагате с просторно пространство във фоайето се погрижете да осветите добре мястото и да го пазите чисто и спретнато. Доброто осветление активира енергията. Като цяло огледалата са един сложен елемент във философията на фън шуй, но все пак е добре да добавите в антрето си огледало, което да „отвори” ограниченото пространство.

• Антрето трябва да е не само чисто, красиво и практично, но трябва да бъде и израз на Вашата същност – да Ви влияе лично, да прави Вас и Вашето семейство щастливи, че се прибирате у дома. Ако в момента това не е така, експериментирайте и вижте от какви промени се нуждаете в тази посока.

Източник: dominomag.comНяма коментари


ключови думи
фън шуй, антре, интериор, подреждане, хармония

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg