фирми продукти
представяме
работа
 
Как да си направите сами забавни подпорки за книги

bookends

По материали на Рийдърс Дайджест.

Тази двойка забавни на вид подпорки за книги ще зарадват не само Вашите деца, но и Вас самите със свежия си и забавен външен вид. Подпорките са от мека дървесина, но можете да използвате и шперплат или някоя по-екзотична дървесина, с която разполагате.

bookends

bookends

Инструкции:

1. Копирайте шаблоните за двете мечета в реални размери (като контури) или ги разпечатайте. След това използвайте шаблоните директно върху дървената плоскост, след като я залепите с помощта на лепило – спрей.

bookends

bookends

2. Изрежете по контурите фигурките на мечетата с помощта на резбарски трион. Ако след изрязването има такава нужда, обработете с шкурка ръбовете.

bookends

Основата (В) и отвесната подпора (С) са направени от плоскост с размери 2.5 х 15 см., която е обработена до размери 2 х 14 см. Изрежете елементите до зададената дължина и обработете краищата с шкурка. Уверете се, че страните им, особено тези, при които ще се свържат двата елемента, са напълно перпендикулярни – в противен случай свръзката няма да хване достатъчно здраво.

3. Отбележете и пробийте с дрелка 3 дупки в периферията на основата – за дюбелите. Преди да направите дупките изберете подходящата бургия като направите проба спрямо размера на дюбела върху някое от остатъчните парчета.

bookends

Намажете дюбелите с лепило и свържете двата елемента, като преди това сте пробили  водещите отвори за винтовете върху основата. След като лепилото изсъхне, почистете сглобката и я обработете с шкурка.

4. Обработете с шкурка повърхността и ръбовете на фигурката на мечето и след това я монтирайте на мястото и с помощта на винтове.

bookends

5. Боядисайте повърхността на двете мечета с гланцова боя и направете необходимите декорации, за да завършите напълно фигурките. Можете да направите това преди или след като монтирате мечетата върху основата, в зависимост от това кой вариант е по-удобен за Вас.

bookends

Източник: www.rd.comНяма коментари


ключови думи
направи си сам, книги, подпорки

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg