фирми продукти
представяме
работа
 
9 трика, които ще улеснят работата Ви при боядисване

По материали на Рийдърс Дайджест

Най-добрите майстори обикновено разполагат с набор от трикове, които правят работата им по-бърза, лесна и ефективна. Ние Ви предлагаме да се запознаете с няколко такива трика, които ще Ви спестят време, усилия и нерви.


1. Направете си само инструмент за боядисване на тесни пространства

Вероятно Ви се е случвало да хвърлите неимоверно много усилия, за да боядисате мястото зад тоалетното казанче или пък зад радиатора, без да ги демонтирате. За да улесните работата си, направете си сами специална четка за тези места – залепете един тампон за боядисване на ъгли/ ръбове към пръчка за бъркане на боя.

painting


2. Приспособление за изцеждане на четката за боя

Когато изцеждате излишъка от боята върху ръба на кутията, боята се събира в периферията и може да потече към пода или пък да изсъхне и да запечати капака, когато затворите кутията. Затова можете да решите проблема по един много по-лесен начин – за изцеждането използвайте здрава гумена лента, увита стабилно около кутията - така излишъкът се стича обратно в нея.

painting


3. Направете си специална "библиотека" на цветовете

Направете си свой собствен мини каталог с различни нюанси, марки и адреси, свързани с боите. Най-добре е да си направите и цветни шаблони – боядисани в съответните цветове дървени летви за бъркане на боя, свързани в едната си част като ветрило и надписани с маркер. Ако направите такава група от шаблони с цветовете, които сте използвали в различните стаи в дома си, ще можете да изберете по-лесно новите нщанси за тях.

painting


4. Козметичните тампони са идеални за малки поправки

Тампоните от плътна синтетична материя, които обикновено се използват за нанасянето на фон дьо тен и друг грим, са особено подходящи за местата с ограничен достъп (ъглите) и изобщо всички дейности, които изискват малък апликатор.

painting


5. Държач за кофата върху високи стълби

Когато се налага да боядисвате повърхности, намиращи се на голяма височина, се налага едновременно да пазите равновесие върху стълбата и да държите кофата с боя. Проблемът може да се реши с помощта на пластмасова тръба (2 см. диаметър) или дръжка на метла, промушена през някое от стъпалата на стълбата, с прорез в краищата, който предпазва кофата от изплъзване. Не забравяйте да вземете предвид факта, че тежестта само от едната страна може да наруши баланса на стълбата (ако тя не е монтирана достатъчно стабилно) и затова тя трябва да се компенсира с нещо в противоположния край.

painting


6. Домашно приготвени четки за боя

Присспособленията за боядисване от синтетична пяна са отлично решение за повечето проекти, но понякога е жалко да се хвърлят средства за него, което ще бъде изхвърлено след 1 употреба. Можете да си направите обаче и своя собствена версия на тези четки – с помощта на тампон от уплътнение за килими от синтетична пяна (дебелина 1.3 см.) и обикновена щипка за пране. Най-добре е да използвате малки парчета от синтетична пяна, останали след употреба, които да оформите под ъгъл с бръснарско ножче и да захванете в единия край с щипката.

painting


7. Удобен контейнер за боядисване

Направете си сами удобен и практичен контейнер, който да пренасяте лесно до местата, където правите малки поправки. За тазци цел можете да използвате пластмасовите мерителни съдове, които обикновено се продават заедно с праховете за пране. Така ще разолагате контейнерче с удобна дръжка за пренасяне и едновременно с това ще можете да го изхвърлите в коша веднага след употреба.

painting


8.  Валяк за повърхностите на голяма височина

Ето един начин да монтирате табла за боядисване върху обикновена стълба. Пробийте малки дупки в горния ръб на задната част на таблата и проврете в тях 2 кукички от метални закачалки за дрехи. Огънете куките така, че да се захванат за някое от стъпалата на стълбата, така че таблата с боята да бъде хоризонтална. Едновременно с това фалнците в другия край на таблата се захващат за някое от подолните стъпала.

painting


9. Изливайте боята лесно и безпроблемно

За да преливате боята от едно място в друго, без помощта на фуния, използвайте обикновен милив. Поставете го напречно на мястото, откъдето ще изливате боята, за да бъде навигатор на струята – така течността ще следва свободно висящия край на молива към контейтера.

painting


Източник: www.rd.comНяма коментари


ключови думи
боядисване, трикове, домашен майстор

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg