фирми продукти
представяме
работа
 
Черешово настроение за стената

cherryПролетта е в разгара си, а заедно с нея и желанието за обновяване на дома след мрачната зима. А какво по-лесно от това да освежим десена на стената? И то с един от символите на топлите месеци – черешата. Предлагаме Ви един бърз и лесен начин за създаване на черешова атмосфера в дома.


Инструменти и материали:

•  ацетат (тънък, прозрачен и гъвкав пластмасов шаблон за създаване на матрични десени);
•  перманентен маркер със средна дебелина на писеца;
•  бояджийска лента (специална самозалепваща се лента от хартия, която се използва при боядисване, за да се покрият онези зони от повърхността, които не трябва да бъдат боядисани);
•  2 малки сюнгера (естествени гъби);
•  гланц за стени в зелено и червено;
•  макетно ножче;
•  хартиени кърпи;
•  четка за рисуване;
•  кафява боя.
 Инструкции:

1. Изберете подходящата за Вас големина на картинката, показана по-долу (автор: Carson Ode), принтирайте образа, а след това по него създайте шаблона от ацетата. За очертаване на линиите върху прозрачната повърхност използвайте перманентния маркер, а така получения шаблон изрежете с помощта на макетното ножче. При очертаването не забравяйте да отбележите и изрежете местата вътре в самия образ –местата, където са сложени светлосенките на плода.


stencil


2. Използвайте бояджийската лента, за да закрепите шаблона върху стената. Ако разположите десените под различни ъгли, а не симетрично, крайният резултат ще бъде по-интересен и оригинален. Потопете едната от гъбите-сюнгер в червения гланц, като попиете излишъка с помощта на хартиена кърпа. След това с леки потупвания нанесете боята върху местата, отредени за плода на черешката.

cherry2

3. Потопете втората гъба в зелената боя и попийте излишъка с хартиена кърпа. След това с леки потупвания нанесете боята върху местата, представляващи стъблото и листата на черешката. Изчакайте боята да изсъхне за няколко минути и премахнете шаблона. След това го преместете на разстояние около 30- 45 см. и повторете процедурата.

cherry3

4. Когато червената и зелената боя изсъхнат напълно, използвайте четката за рисуване и кафявата боя, за да изрисувате жилите върху листата и детайлите върху стъблото и плода.

cherry4

Съвет
: За да създадете ефект на тапет, създайте частични картини върху местата в ъглите на стените, около прозорците и вратите, за да изглежда така, сякаш образът е прекъснат.

Източник: www.diyideas.comНяма коментари


ключови думи
череша, десен, щампа, стена, интериор, декорация, тапет

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg