фирми продукти
представяме
работа
 
Жизнената енергия на реките

Ако някоя река тече през дадено място или имот прекалено бързо, чи се унищожава и губи, преди да може да послужи за извличане на полза от нея. Когато водата е заградена отляво или отдясно, или чрез дренажна система се насочва в корито, което криволичи, е най-добре за акумулирането на чи. Много често, дори когато не е нужна защита, китайците заграждат населеното място с ров пълен с вода, който на юг е отворен, за да събира полезна чи. Това отклоняване на естествения ход на реките се вижда на много военнотопографски карти на територии, които дълго време са били под властта на Китайската империя. Планиране на чи
Течащата вода носи със себе си най-много чи.В действителност китайската дума за поток звучи като чи. Основното правило е, че вода, която тече прекалено бързо и в права посока отвежда чи от дадено място много бързо, а това не е желателно. Бавните, криволичещи, дълбоки потоци са добри проводници и акумулират чи.
В градовете улиците се интерпретират по същия начин, но с уговорката, че тъй като повечето пътища са прави, е много по-вероятно те да са проводници на тайни стрели, отколкото на добра чи. В идеалния вариант за градски условия най-успешният генератор на чи би бил градина с малко езерце, скрита зад висок зид.
Подпомагане на чи
Околната среда може да бъде променяна съвсем целенасочено от човека. По бързотечащите и прави реки могат да се сложат бентове. Дори може изкуствено да се направи така, че две реки да се слеят. За предпочитане е къщата да се разположи между притоците на реката, вместо край основния воден път, ососбено ако реката е бързотечаща и поради това не може да акумулира чи.
Поток, който тече от изток или запад директно към къщата, завива край нея и после продължава в друга посока е много благоприятен. Това е така, защото чи, донесена от потока, влиза в къщата директно, но се отнася от къщата индиректно и затова се натрупва. Ако е възможно е хубаво отиващия си поток да не се вижда от къщата, така че да не се губи събраната чи.
Точките на дракона
Така както виещия се и криволичещ поток е най-добрият начин за натрупване на чи, така съединяването на две реки е ключова драконова точка. За практикуващия фън шуй това пресичане ще бъде много привлекателно и важно място.
Вливането на реките трябва да оформя плавен завой, а не да образува остър ъгъл и новият поток трябва да пресича имота ни, за да повишава позитивната чи.
Сливането на реките е благотворно, заради коцентрацията на чи, докато разклоняването на дадена река, течаща през много натрупана утайка или пък делтата на реките са неблагоприятна за натрупването на чи.
Вятъра или фън разпръсква водните изпарения като облаци, които приемайки формата на дракони във въздуха, накрая ги събира и сгъстява, за да падне животворен дъжд върху планините, които за ад затворят цикъла, са традиционно скривалище за драконите. По този начин вятъра и водата, които са основните елементи на фън шуй, действайки чрез драконите, оказват влияние върху земята и живите същества по нея.


Няма коментари


ключови думи
фън шуй, река

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg