фирми продукти
представяме
работа
 
Идеалните фън шуй условия

Същината на фън шуй е да хване в капан енергията чи, плаваща през дадено място и да я акумулира, но без да й позволява да застоява. Втората задача е да не позволи на чи да се разпилява. Един от класиците на фън шуй Хан Лънг Чинг казва, че чи язди ветровете и се разпилява. Той има предвид, че ветровитите, оголени места губят голяма част от акумулираната чи. Когато обаче е оградена от бавно течаща вода, чи на практика спира, застоява. Ето ги отново двата елемента на фън шуй – вятър и вода. Леко подухващият ветрец носи със себе си циркулираща чи, докато ако водата следва корито с много завои и е насочена правилно, тя ще задържа чи на определеното място и поради това ще увеличава нейното физическо и духовно богатство.
Третата задача на фън шуй е да не позволява на чи да бездейства или да застоява. Ако дадено място е напълно заградено, така че вятърът да не може да циркулира свободно, или ако водата наблизо е бавнотечаща или застояла, земята образно казано загнива и зловонните изпарения (ша) се стелят над мястото, това от гледна точка на фън шуй е съвсем неприемливо. Ша е противоположността на чи и може да се преведе като пагубните изпарения. Понякога я наричат ша чи или фън ша (пагубен вятър).
Ако тези три условия могат да бъдат постигнати от естествените конфигурации на пейзажа - тогава това е идеалното място да си построите къща. Откриването на такова място е основен приоритет в едно от училищата по фън шуй – The Form School, чийто най-известен учител е майстор Янг Юн-Сунг, императорски учител по фън шуй от Киангси. Неговото учение се фокусира върху намирането на идеалното място, където би се акумулирала най-благоприятната чи. Фън шуй майсторите, обаче признават, че повечето от нас живеят на места, които далеч не са най-подходящите. Затова се нуждаем от правила, чрез които да подобрим състоянието на акумулиращите чи предмети от обкръжението и домовете ни.


Няма коментари


ключови думи
фън шуй, чи

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg