фирми продукти
представяме
работа
 
Чи в земята, атмосферата и небето

Китайците вярват, че има три вида късмет: късметът, който сами си постигате (рен чоу); даровете, които получавате от небето по рождение (тиен чоу) и придобивките, които получавате от заобикалящата ви среда или земния късмет – (ти чоу). Трудно е да окажем влияние на небесния късмет, но затова пък можем да сторим това със земния. Планините и линиите на пейзажа оформят тялото, вените и пулса на Земята Дракон, докато потоците, езерата и подземните водоизточници се считат за кръвта на дракона. Вените и водните пътища носят чи – жизнената сила в земята. Разбира се, дърветата подредени в права линия, пътищата и железопътните линии носят или разпиляват чи наоколо. Геометрията на чи потока може да бъде изненадващо сложна, оформяйки мрежа или решетка между основните драконови вени, така че нито една част от земята да не е мъртва. Някои части са безплодни, други са гнили, но никои не са напълно мъртви. Сега ще се концентрираме върху законите, които управляват ти чоу - земния късмет.
Как да се възползваме от него, зависи изцяло от нас самите. Чи се разпространява в небето и земята и пространството между тях, така че чи се дели на:
Земна чи ( ти чи) или гостоприемна чи
Тя се съдържа във вените на дракона в земята. Протича през земята и по водните пътища и причинява гниенето. Тя е подвластна на последната небесна редица на триграмите.
Небесна чи (тиен чи) или гостуващата чи
Тя се влияе от небето и може да взема връх над земната чи. Тя се управлява от по-ранната небесна редица на триграмите.
Атмосферна чи
Съществуват пет вида атмосферна чи, които посредничат между земната и небесната чи по същия начин, както хората стоят между земята и небето и имат много малко влияние върху тях. Петте атмосферни чи се носят от дъжда, слънчевото греене, топлината, студа и вятъра. Те са динамични чи, променливите елементи разположени между по-устойчивите чи на Небето и Земята. Те представляват смесица от същността на Небето и Земята. Те също като земната чи предизвикват гниене.


Няма коментари


ключови думи
фън шуй

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg