фирми продукти
представяме
работа
 
Тайните стрели

Енергийните линии: как да избягваме “тайните стрели” и ша Всеки си има дни, в които нищо не е както трябва, когато без значение какво правите, резултатите винаги са лоши. Натрупаната в ша чи има същия ефект и носи със себе си пропуснати възможности, юридически спорове или други нещастия. При тези обстоятелства е невъзможно да си правите планове, или да си “извадите главата от водата” за достатъчно дълго време, за да се избавите от бъркотията.

Ша чи или “убиващото дихание” се появява, когато потокът на чи е в застой или е канализиран да тече в права линия, което бързо се превръща в деструктивна форма на енергия. Чи е подобна на водата. По същият начин както бавно течащата река е благоприятна за речен транспорт и за развитието на земеделието, така бързите и буйни реки са неподходящи, а понякога са разрушителни или дори смъртоносни.
Чи движещата се бързо и в права линия определено е опасна. Архитектурата на модерните градове е базирана почти изцяло върху прави линии и затова те генерират много ша чи. Невинаги е било така – средновековните европейски градове и азиатските градове от предколониалния период са избягвали правите ъгли при планировката на градовете и техните улици.
Източниците на ша и “тайните стрели” “Тайните стрели” и правите линии, които чрез свойството си да са проводници на ша чи пронизват всяко натрупване на добра чи и намаляват ползата от нея. Тези линии могат да бъдат формирани от прави ивици, линия от покриви, железопътни линии, телеграфни жици или каквито и да е други успоредни прави. Там, накъдето са насочени тези линии или се събират е обекта на лошото влияние на тези “тайни стрели”. Други примери за такива “тайни стрели” са дългите, прави пътища, тръгващи директно от входната врата на нечия къща, редица електрически стълбове. Тези тайни стрели могат да бъдат най-ефективно блокирани от стена, редица с дървета или като бъдат отразени в правилно разположени огледала.

Шпил на църква директно насочен срещу входната врата би бил потенциален източник на ша чи. Това е основната причина някои ранни християнски мисионери, изпратени в Китай да срещнат яростната съпротива на местното население.
срещу издигането на църкви.
Други съвременни генератори на ша чи са сателитните чинии, които са насочени към вашия дом, а също и всякакви остри или блестящи повърхности.
“Тайните стрели” могат да са създадени навън и да се виждат през прозорец или отворена врата. Те могат да се формират като резултат от лошо разположение на мебелите в една стая. Следователно приоритет на всяка фън шуй “диагноза” е да провери за очевидни “тайни стрели” и да установи дали те са насочени към вашата спалня, бюрото в офиса ви, дневната ви или кое да е друго място, на което прекарвате значителна част от времето си. В допълнение вие трябва да отворите входната си врата и да се огледате за всякакви видими белези за наличието на отровни “тайни стрели”.
Тези “тайни стрели” имат за цел да попречат на вашите добри намерения и усилия. Те трябва да бъдат блокирани, неутрализирани или отразени чрез огледала обратно към техния източник. Най-малкото такива линии не трябва да се фокусират върху мястото, където спите, работите или се храните. На елиминирането на “тайните стрели” се дава предимството пред всички други фън шуй практики и трябва да бъде на първо място, да се започне с него.
Как да попречим на “тайните стрели”Обичайното лечение, предписвано от фън шуй, е да блокираме дразнещата гледка. Ако тайните стрели са насочени срещу входната ни врата, място, което определено е уязвимо, тогава блокирайте насочените стрели с жив плет или се опитайте да изместите входната врата. Ако това ви се струва непрактично, тогава поставете огледало Па Куа над вратата, за да отразява “тайните стрели” обратно към първоизточника им. Огледалото Па Куа представлява обикновено огледало с кръгла форма, оградено от осем триграми. Можете да си го закупите от много магазини за китайски стоки.


Няма коментари


ключови думи
фън шуй

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg