фирми продукти
представяме
работа
 
Градинска пейка от палети - част II

Градинска пейка от палети

Ръчно изработените градински мебели, като тази цветна градинска пейка от дървени палети, могат да превърнат всеки двор в неповторим и истински уютен кът за отмора на открито.

В първата част на статията показахме как да разглобим дървен палет, да направим рамка и да изрежем и подравним дъските за бъдещата градинска пейка.

Следва най-интересната и най-приятната част от този проект – боядисването и довършителните работи. Има много варианти за финиш, но ефектът, който целим с този проект, е да е максимално цветен, шарен и свеж, точно като за лятото. За целта са нужни различни ярки цветове – идеята е да боядисаме всяка дъска в различен цвят. Купуването на толкова много различни кутии с боя би било безсмислена инвестиция. За щастие има и друг вариант – да поръчаме малки тестови разфасовки от различни цветове бои.

Градинска пейка от палети

Подредете всеки цвят върху съответната дъска. Подредете ги така, че да няма повтарящ се цвят, нито сходни нюанси на съседни дъски. Използвайте мека четка и нанасяйте по дължината на дъската – най-добре по посока на влакната на дървото.

Градинска пейка от палети

Тъй като в случая дъските вече са закрепени, може да се случи разтичане или зацапване на съседни дъски. Може да използвате хартиена лепенка за отсичане, но най-лесният вариант си остава едно памучно парцалче, с което да забърсвате евентуални пръски боя преди да засъхнат. Ако си падате перфекционисти, може да искате да боядисате всяка дъска отделно отгоре и отдолу и чак след това да ги заковете за рамката. Тъй като проектът е от рециклирано дърво и несъвършенствата са по-скоро приемливи, то в случая решихме да боядисваме направо. 

Градинска пейка от палети

Имайте предвид, че ако пейката ще е изложена на слънце през по-голямата част на деня, е добре да изберете по-издръжливи бои, предназначени за покритие на открити повърхности, изложени на всякакви атмосферни условия. Така цветовете ще издържат много по-дълго. Ако е на сянка – може да сте по-небрежни с избора или да ползвате каквото имате подръка.

Градинска пейка от палети

След като боите изсъхнат добре, е време да се занимаем с краката на пейката. Изберете достатъчно широко дърво, което да може да носи тежестта на пейката и седящите върху нея. Размерът на използваното дърво тук е 8 на 8 сантиметра – доста широко, но и доста стабилно. Направете няколко измервания, за да се убедите, че краката са подравнени добре. Използвайте дълги винтове, които да минават през целия размер на дървото за по-добро и трайно захващане.

Градинска пейка от палети

Следващата стъпка отново е бояджийска – време е за оцветяване и/или лакиране на краката и рамката на пейката. Освен цвят този слой има функцията да предпази дървото от дъжда и слънцето, на които ще е изложена пейката.

Градинска пейка от палети

Изберете байц и лак, които да имат UV защитен елемент и са предназначени за покритие на дърво, изложено на влиянията на времето. В местната железария биха могли да ви предложат подобни варианти, както и на сайтовете на производителите на екстериорни бои. Така ще запазите цветовете по-дълго.

Градинска пейка от палети

За нанасяне използвайте мек памучен парцал и размазвайте отново по жилките на дървото за най-добър резултат.

Градинска пейка от палети


Източник: homedit.com







Няма коментари


ключови думи
направи си сам, градинска пейка, идеи за градината

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg