фирми продукти
представяме
работа
 
Наръчник за оцеляване по време на ремонта - част I

Наръчник за оцеляване по време на ремонта – част I

Ако поне веднъж в живота сте правили сериозен ремонт у дома, сигурно знаете, че протичането му е свързано с високи нива на дискомфорт. Хаос, шум, строителни материали навсякъде, армии от майстори, парите се изплъзват между пръстите ви със скоростта на светлината, нервите са обтегнати, конфликтите са много по-вероятни... тогава защо се подлагаме на всичко това? Заради крайния резултат, разбира се! Всеки би искал в определен момент да види дома си реновиран, красив, чист и спретнат. Така че монетата винаги има две страни. Няма абсолютно сигурен модел, по който да си спестите всички трудности и мъки по ремонта, но все пак е добре да сте подготвени за някои неща така, че да си улесните живота. В крайна сметка ремонтът, бил той продължителен и основен, не трябва да вгорчава живота, дори напротив.

Вижте този кратък наръчник за оцеляване по време на ремонта – той ще ви даде началните насоки за някои ситуации, в които можете да бъдете подготвени и далновидни. Всички тези съвети могат да ви спестят излишни главоболия, така че да ви останат сили за съществените неща в живота – между които е и радостта от обновената ви къща, а защо не и от самия процес на ремонта!

Вижте как:

Направете план за оцеляване


Наръчник за оцеляване по време на ремонта – част I

Може да звучи леко пресилено, но истината е, че всеки от нас трудно понася дискомфорта при тотална промяна в пространството и навиците. Ето защо планирайте как ще задоволявате ежедневните си нужди, докато в дома ви тече бурен ремонт. Седнете с лист и химикал и направете брейнсторминг с най-адаптивните идеи. Ако обновяването засяга кухнята – планирайте как да си набавите удобствата, които тя ви осигурява, в различни - "полеви" условия, за да не живеете на суха храна и консерви в продължение на следващия месец. Бъдете един ход напред, за да не ви се налага да въвеждате оптимизации в хода на ремонта. Ще се изненадате колко лесно е всъщност – микровълнова на балкона, хладилник в хола, миене на чиниите в банята – и, готово! Разбира се, че дискомфорт все пак може да има, докато тече ремонт, но важното е да е в допустими граници.

Бъдете организирани

Наръчник за оцеляване по време на ремонта – част I

Абсолютно наложително правило, без което дори и най-лекият и козметичен ремонт може да се превърне в средновековна инквизиция. Организацията има различен вид за всеки от нас – някои се кълнат в електронния календар и органайзер, други записват прилежно на хартия, трети не записват нищо, но помнят добре. Важното е да разпределите всички дейности, услуги и покупки така, че да следват нужната последователност. Следете под лупа различните дейности, свързани с ремонта – срещи с майстори, посещения на магазини, срокове за поръчки. Всичко това ще ви помогне за безоблачното протичане на ремонта, колкото и голям и сложен да е той.

Изберете своя собствена система за организация на важните неща като документи, касови бележки и каквото още ви е нужно. Когато домът е в ремонт, често се случва да не знаем кое къде е, което значи само и единствено едно – стрес! За да го избегнем, а и да си спестим сконфузни ситуации – въведете "военновременна" организация, за да не губите нито една "битка" на бойното поле на домашния ремонт.

Не се надценявайте


Наръчник за оцеляване по време на ремонта – част I

Проектите "направи си сам" са чудесно нещо, а няма по-сладка умора след като завършите нещо по къщата със собствените си ръце. Всичко това е страхотно, но винаги си задавайте един въпрос преди да запретнете ръкавите - "няма ли да ми излезе по-скъпо, ако си го направя сам". Подбирайте внимателно нещата, с които се захващате и не пренебрегвайте тяхната трудност или специфика на работата. Използвайте подходящи уреди за къртене и пробиване. Никой не се е родил научен и всеки е правил нещо за първи път, но ако ще трябва да си платите прескъпо, за да дойде майстор, който да "оправи" след вас, то по-добре не се захващайте. Търсете помощ, учете и се информирайте, за да вземете правилните решения.


Източник: decoist.com







Няма коментари


ключови думи
ремонт, съвети, интериор

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg