фирми продукти
представяме
работа
 
8 идеи за рециклиране на стари дискове

Почти всеки може да се "похвали" с купчинка стари дискове, които събират прах вкъщи. Старите дискове може би вече не са ни нужни, някои дори са надраскани и повредени, но все пак могат да са със сантиментална стойност (или просто държим някъде куп CD-та с филми от времето, когато филмите се гледаха от дискове). Сега, в ерата на стрийминга и mp3-ките, дисковете вече не са ни толкова необходими, но все пак ще е жалко да ги похабим като ги изхвърлим.

Дисковете имат чудесно приложение за редица проекти от типа "направи си сам", с които можем да разкрасим дома и интериора. Вижте една добра подборка от 8 такива предложения.

Декоративни подложки за чаши

8 идеи за рециклиране на стари дискове

Сигурно сте забелязали приликата между формата на компакт диска и стандартната подложка за чаша. Ами няма нищо случайно – това е чудесно и лесно приложение, което можете да персонализирате по свой начин. Използвайте стикери, картон, плат или каквото се сетите, за да направите цветни и приятни подложки за чаши, с които ще изумите гостите.

Музикален часовник

8 идеи за рециклиране на стари дискове

Стара, но "златна" идея – часовник от любимия ви албум, който обаче вече не слушате на диск. Така хем ще продължи да ви радва по нов начин, хем няма да има печалната съдба на много свои събратя, уморени (и надраскани) от слушане. Всичко, което ви трябва, е прост часовников механизъм и малко въображение.

Нещо цветно

8 идеи за рециклиране на стари дискове

Проект за малко по-напреднали в хобита като плетенето и бродерията – ето в какво можете да превърнете старите дискове, ако и вие сте изкушени от изкуството на преждата. Всъщност тези красоти никак не са трудни за изпълнение, и в мрежата има десетки проекти, които ще ви покажат стъпка по стъпка как да използвате стари дискове като основа за нови цветни проекти.

Поставка за свещ

8 идеи за рециклиране на стари дискове

Един от най-простите проекти с рециклирани дискове – нещо, което буквално може да направите за секунди, и да е страхотно (и функционално) допълнение към интериора.

Мозайка

8 идеи за рециклиране на стари дискове

Ако сте настроени творчески – сега е моментът да експериментирате с тази идея. Използвайте материала, от който са направени CD-тата, за да оформите невероятни мозайки, като този охлюв например. Подобни произведения са чудесни за декорация както у дома, така и на открито в градината.

Поставка с камъни

8 идеи за рециклиране на стари дискове

Опитайте да залепите малки плоски камъчета и направете неотразима поставка за чайник върху основа от диск.

Стенна декорация

8 идеи за рециклиране на стари дискове

Ето една приветлива идея за декорация за стена. Компактдисковете са чудесна основа за подобен проект – не твърде големи, достатъчно гъвкави и леки, идеално кръгли. Остава само да пуснете въображението си на свобода и да създадете желания дизайн.

Саксии

8 идеи за рециклиране на стари дискове

Ето един проект, който не пренебрегва кутийките от дискове. Интересен и лесен проект, за  който ще ви влязат в употреба прозрачните кутийки от дискове. Слепете ги със секундно лепило и направете оригинални и ефектни саксии за цветя. Можете да ги оставите "чисти" или да се заиграете с украсата им – рисунки, шаблони, стикери, апликации, каквото ви хрумне!


Източник: decoist.comНяма коментари


ключови думи
рециклиране, дискове, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg