фирми продукти
представяме
работа
 
Изработка на подложки за чаши от въженце

Подложките за чаши са особено полезни. Те ще спасят масата от петната, които ще останат по нейната повърхност, когато се сложат мокри или прекалено горещи чаши. Подложките, за които се използва въженце и конец в неонов цвят, се изработват лесно и създават приятно настроение.

Изработка на подложки за чаши от въженце

Необходими материали и инструменти:

- бял филцов плат;
- бяло въженце със средна дебелина;
- дебел конец в неонов цвят;
- игла с голямо ухо, в което да може да се вдене дебелият конец;
- пистолет за горещо лепило;
- ножица за текстил;
- бял изолирбанд.

Изработка на подложки за чаши от въженце


Стъпка 1:

Изработка на подложки за чаши от въженце

Най-напред вземете по-дълго парче от въженцето и залепете единия край с изолирбанд, за да не се разнищи. Хванете този край и започнете да увивате въженцето в кръг. Използвайте горещо лепило, за да не се развали намотката. Увивайте и лепете с лепилото, докато не получите подложка в желаната големина. Накрая отрежете ненужната част от въжето, сложете изолирбанд и на този край, а после го залепете с лепило, за да не мърда.


Стъпка 2:

Изработка на подложки за чаши от въженце

Вденете дебелия конец в иглата и зашийте два бода на различни места. Те могат да са с еднаква големина, например да обикалят две намотки от въженцето, или пък да са различно големи – на едното място можете да захванете две, а на другото място три намотки от въженцето. Най-накрая, когато сте готови, можете да направите възел или да залепите конеца с лепилото. Не е необходимо да режете конеца и да вдявате всеки път.


Стъпка 3:

Изработка на подложки за чаши от въженце

С помощта на пистолета за горещо лепило залепете долната част на подложката за парчето бял филц. Сложете отгоре нещо тежко – примерно дебела книга, и го оставете за няколко минути, докато лепилото се охлади. След това изрежете стърчащата част от филцовия плат около краищата на подложката. Използвайте ножица за текстил.

Изработка на подложки за чаши от въженце

Възможно е да се използва по-тънък конец за бродиране или пък конци в различни цветове. Ако обаче предпочитате подложката да е по-семпла, използвайте един конец. Може също така да се изработи цял комплект от подложки, като за всяка от тях да се избере конец в различен цвят. Така, ако се използват еднакви чаши, всеки ще познава своята много лесно. Може да се заложи и на въженце, което да не е бяло, а в някакъв друг цвят – общо взето всичко зависи от личния избор и предпочитания. Хубавото е, че проектът не отнема кой знае колко време. Освен това подложките са много лесни за изработка. В същото време обаче те са интересни и доста ефектни и биха могли да се използват в хола, когато посрещате гости, в кухнята или дори когато сервирате напитки в градината.


Източник: abeautifulmess.com







Няма коментари


ключови думи
подложка за чаша, подложки за чаши, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg