фирми продукти
представяме
работа
 
Как да освежим трапезарията с жълто

През студената зима слънчевите дни безспорно изглеждат доста примамливо. Ако искате да създадете елегантна, весела и топла атмосфера, жълтото е правилният избор. С него можете да направите обстановката уютна и задушевна или да вдъхнете живот на еднообразните интериори, издържани в неутрални цветове. С други думи, жълтото е в състояние да направи чудеса по най-различни начини. Оттенъците на този цвят варират от наситено жълто-зелено до по-бледи и меки нюанси, като всеки от тях внася уникално измерение в помещението. Като се има предвид и фактът, че празниците са време за събирания със семейството и приятелите, трапезарията е перфектното място, където да използвате жълто.


Стени

Как да освежим трапезарията с жълто

Как да освежим трапезарията с жълто

Най-лесният начин е да боядисате стените. Възможно е да използвате жълтото като акцент или като фон. По-тъмните тонове са предпочитан избор за акцент. Важно е да се отбележи обаче, че светлината има голямо влияние върху атмосферата, която ще се създаде в едно помещение. Ето защо спокойно можете да боядисате стените в една малка трапезария в по-дръзки нюанси на цвета, но стаята непременно трябва да е осветена равномерно.


Цветен таван

Как да освежим трапезарията с жълто

Идеята таванът да се преобрази с жълто, а за стените да се използва различен цвят, дава възможност да избягате от клишетата. Боядисаните в жълто тавани изцяло променят облика на трапезарията, дори когато стените са издържани в бяло или сиво. Един красив килим с жълти елементи допълнително ще подчертае визията. Ако идеята за килим не ви допада, повторете цвета на тавана на няколко други места, например като използвате рафтове или декоративни елементи.


Плюшени столове и елегантна маса

Как да освежим трапезарията с жълто

Как да освежим трапезарията с жълто

И докато жълтият стол може да послужи като акцент, който да махнете, ако не ви хареса, това не е вариант по отношение на трапезарията. В случай че решите да внесете цвят с помощта на трапезни столове, първо се уверете, че те наистина ви харесват. Като начало можете да сложите само един стол, който да комбинирате с настоящите. По този начин ще създадете еклектична визия. Столовете с жълта плюшена тапицерия правят силно впечатление и оказват огромно влияние върху атмосферата в трапезарията.


Завеси и тапети

Как да освежим трапезарията с жълто

Жълтите завеси внасят несравнимо усещане за лукс и елегантност. Златистите оттенъци също са подходящ вариант, особено по време на коледните празници. Разкошните плътни завеси могат да се комбинират с ефирни пердета в бяло. Освен това тапетите с жълти мотиви също са страхотен начин да добавите цвят, десен и дори текстура в трапезарията.


Малко черно

Как да освежим трапезарията с жълто

Черното и жълтото са неостаряваща комбинация. И докато черното "закотвя" интериора във визуално отношение, жълтото добавя енергия и настроение. Съчетанието е много подходящо за най-различни стилове – от рустикален до съвременен, и никога няма да ви разочарова.


Осветление

Как да освежим трапезарията с жълто

Как да освежим трапезарията с жълто

Може да се окаже, че имате нужда единствено от великолепен полилей в жълто или златисто, който мигновено ще се превърне във фокусна точка. Като се добавят и аксесоари в подобен нюанс, ще успеете да преобразите трапезарията, без да използвате боя.

Съществуват най-различни и забавни начини, по които жизнеността на жълтото може да озари трапезарията по един приятен и ненатрапчив начин. Всичко, от което се нуждае човек, е малко въображение и любов към този цвят.


Източник: decoist.comНяма коментари


ключови думи
интериор, трапезарии, цветове в интериора

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg