фирми продукти
представяме
работа
 
Предимства и недостатъци на лофт жилищата

Лофт жилищата стават все по-популярни, харесвани и желани. Тяхното необичайно, но много функционално разположение, както и архитектурните им достойнства, им придават едновременно класически и изискан, но в същото време небрежен шик. Ако живеете в лофт, сигурно знаете какво имаме предвид. Ако ви се иска да живеете в лофт или ви предстои да се преместите в такъв, ще ви бъде от полза да се запознаете с техните основни предимства и недостатъци, кaкто и някои трикове за обзавеждането им.

Какво е лофт?

Предимства и недостатъци на лофт жилищата

Технически лофтът може да е най-горният етаж от сграда, разположен точно под самия покрив. Обикновено лофт апартаментите представляват отворени пространства от индустриален или друг тип, конвертирани в жилища. Повечето лофтове са изградени в бивши индустриални или търговски сгради, макар че има и някои изключения, като например провинциални лофтове, изградени в бивши плевни или дори църкви.

Основни предимства на лофт апартаментите

Предимства и недостатъци на лофт жилищата

Високи тавани. Повечето лофтове имат високи тавани, което си е голямо предимство, особено за малките жилища. Дори и най-малкият лофт би изглеждал много по-просторен от обикновено жилище със същата площ.

Естествена светлина. Заедно с високите тавани вървят и големите прозорци, които осигуряват огромни количества естествена светлина за интериора.

Отворен дизайн. Липсата на стени при лофтовете ви предоставя идеалната възможност да оформите пространството по начина, по който искате, без да се съобразявате с нищо. Лофтовете са като бяло платно, на което да развихрите интериорните си предпочитания.

Предимства и недостатъци на лофт жилищата

Индустриални елементи. Едно от най-очарователните предимства на лофтовете е индустриалният стил, който те са получили в наследство. Голите тухлени стени например или откритите тръби и въздуховоди, които са често срещани при апартаментите от този тип, помагат за изграждането на ултрашикозен и в същото време небрежен интериор.

Недостатъци на лофт апартаментите
 
Предимства и недостатъци на лофт жилищата

Шумът. Тези страхотни жилища с високи тавани и без никакви стени си имат и своите недостатъци и един от тях е шумът. Най-малкият шум от единия край на жилището ясно се чува в другия му край.

Предимства и недостатъци на лофт жилищата

Малко пространство за съхранение. Преградните стени в обикновените жилища осигуряват достатъчно място за поставяне на шкафове, секции и т.н. При лофтовете обаче почти няма преградни стени, така че се налага да бъдете много по-креативни по отношение на съхранението на вещите си.

Скъпи комунални услуги. Големите прозорци могат значително да повишат разходите ви за отопление и охлаждане, ако температурите във вашия регион варират в широк диапазон през различните сезони.

Съвети за лофт апартаментите

Използвайте много интериорен текстил. Вече споменахме за акустиката в този тип жилища. Един от начините да се справите с неприятните шумове е като поставите килими, пердета, шалтета и всякакви други текстилни елементи. Те не само ще приглушат различните шумове, но и ще ви помогнат да придадете домашен уют на студените индустриални пространства.

Декорирайте с произведения на изкуството. Високите стени в лофтовете са идеални за излагане на произведения на изкуството.

Предимства и недостатъци на лофт жилищата

Еклектичен стил. Имайки предвид естеството на лофтовете и техния наследен индустриален шик, комбиниран със съвременни интериорни решения, съвсем спокойно бихте могли да експериментирате с различни еклектични комбинации, без да се ограничавате в определен интериорен стил.


Източник: homedit.comНяма коментари


ключови думи
лофт, интериор, съвети за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg