фирми продукти
представяме
работа
 
Шарени подложки за чаши от плат

Не изхвърляйте парченцата плат, които са ви останали от предишни проекти, а ги използвайте, за да си направите текстилни подложки за чаши. Повечето хора, които имат шевна машина и често шият разни неща, разполагат с голям брой непотребни парченца плат. Обикновено те са толкова малки, че от тях не може да се ушие нищо, освен ако не се комбинират няколко различни плата. Точно това е направила авторката на този проект за текстилни подложки за чаши. Тя е използвала малки лентички от 10 различни вида плат, като ги е сглобила, за да се получи по-голямо парче с големина на подложка за чаша.

Шарени подложки за чаши от плат

Естествено не е задължително да използвате също толкова много плат – дори и 5 вида плат ще ви свършат добра работа. Идеята е да се комбинират свежи и интересни десени и шарки, които да създадат настроение на масата. Изработването на подложките не е никак трудно и ще ви отнеме около 20 минути за една. Освен че са изключително симпатични, те са и много практични, защото могат да се перат в пералня и да се ползват дълго време.

Необходими материали:
- разноцветни парченца плат
- твърд памучен плат за обратната страна – може и деним
- шевна машина
- ножица или ротационен нож

Как да ги изработите:

Шарени подложки за чаши от плат

С помощта на ножица или ротационен нож отрежете ивици от плат с приблизителна ширина 2,5 см и дължина около 15 см.

Шарени подложки за чаши от плат

Подредете лентичките в желаната от вас последователност и ги зашийте една за друга. Трябва да се получи квадратно парче плат с дължина на страната – 15 см.

Шарени подложки за чаши от плат

Изгладете готовото парче плат, след което отрежете от него квадрат с големина 13 на 13 см. От плата за основата отрежете квадратно парче със същата големина. Може да използвате деним или друг вид памучен плат.

Шарени подложки за чаши от плат

Може да подсилите лицето на подложката с помощта на самозалепваща подплата. Обърнете двете части на подложката с лице една към друга и ги хванете с топлийки, за да не се разместват.

Шарени подложки за чаши от плат

Зашийте двете парчета заедно по ръбовете, като оставите отвор от едната страна с размер около 5 см. Отрежете ъглите на квадрата. Обърнете подложките с лицевата част навън и ги изгладете с ютия.

Шарени подложки за чаши от плат

Завършете текстилните подложки, като ги зашиете с още един шев, този път от лицевата страна на около половин сантиметър разстояние от ръба. Този шев ще затвори отвора, през който обърнахте плата, ще подсили здравината на самата подложка и ще завърши нейния дизайн.

Ако разполагате с много различни парчета плат, бихте могли да експериментирате с разнообразни комбинации и да направите всяка подложка уникална. Направете комплект от 6 подложки и ги подарете на свой близък, който обича уюта на дома и цени ръчно изработените предмети.


Източник: diyraven.comНяма коментари


ключови думи
текстилни подложки, подложки за чаши, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg