фирми продукти
представяме
работа
 
Машина за кислород

Името на този интересен уред е "O" и идва от английското наименование на кислорода – Oxygen. Автор на идеята е на френския дизайнер Mathieu Lehanneur, който сам определя концепцията като "домашна машина за дишане". Той произвежда чист кислород и го разпръсква в помещението.

Концепцията на уреда се основава върху съвременния начин на живот и по-конкретно на този в големите градове. Хората са принудени да живеят в една силно замърсена среда, в която количеството на кислород в атмосферата са с около 90% по-ниски от тези в оптимални условия. "O" съдържа специален сензор, измерващ непрестанно нивото на кислород във въздуха и когато отчете недостатъчно ниво, той активира съдържащите се в него микроорганизми. Микроорганизмите представляват вид водорасло - Spirulina Platensis, което има способността да произвежда големи количества кислород. Отделянето на кислорода от своя страна става под въздействието на фотосинтезата на водораслите, активирана от вградената в уреда светлина (светодиоди). След като нивото се нормализира, светлината и активацията спират, докато сензорът отново не отчете ниско ниво на кислород.

"O" е част от цяла колекция на дизайнера, наречена Elements и вдъхновена от човешкото тяло и неговите взаимодействия с околната среда. Уредът е направен от стъкло и алуминий, а странната зелена течност в съда представлява именно полезното водорасло. Височината на целия уред е само 47 см., а диаметърът му – 42 см.

www.mathieulehanneur.com


4 октомври 2009 23:01 | Кислород
От: Г. Петров
Изключително ценно съоръжение, имайки предвид че днес голяма част в градски условия страда от кислороден глад. Интересува ме патентовано лие и има ли описание на конструкцията му. Петров - Натуропат.
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
Oxygen, машина за кислород, дизайн, уред за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg