фирми продукти
представяме
работа
 
Как да изберем правилната ограда за дома си

Нуждаете се от нова ограда за вашия двор или градина? За да направите правилния избор, първо е необходимо да си отговорите на въпроса, каква ще е основната й функция.

Как да изберем правилната ограда за дома си

Ако се стремите към уединеност, изберете дървена ограда с малко или никакво място между отделните дъски. Височината й ще зависи от наклона на вашия двор и този на съседите ви, както и разположението на зоната за сядане.

Как да изберем правилната ограда за дома си

Ако оградата ви се струва прекалено висока, помислете за стъпаловиден дизайн. Там, където желаете, ще разполагате с необходимата височина, например около зоната за сядане или джакузито, но ще запазите ниската височина при тревните зони.

Как да изберем правилната ограда за дома си

Ако искате да блокирате силните ветрове, но не искате да се лишите от светлината или гледката, най-добрият вариант е стъклената ограда. Ако обаче не държите на гледката и искате повече уединение, изберете плътна ограда без празни места между елементите. Относно височината имайте предвид, че при зоните за сядане оградата може да е малко по-ниска от местата, където хората ще стоят изправени.

Как да изберем правилната ограда за дома си

Ако основната функция на оградата е да ви гарантира сигурност, тя трябва да е висока и гладка, за да не може някой да се покатери по нея. Височината й трябва да е поне 2,5 метра.

Как да изберем правилната ограда за дома си

Ако домът ви се намира на натоварена улица със силен трафик, създаването на тих двор трябва да започне с изграждането на ограда. Ако не искате да блокирате светлината, може да изберете дървена ограда с празни пространства между дъските и да засадите храстовидна растителност около нея за повече уединеност. Другият вариант е да изберете ограда от матирано стъкло.

Как да изберем правилната ограда за дома си

Ако функцията на оградата е да държи кучето ви в двора, трябва да съобразите височината и вида й с големината и породата на кучето. Ако кучето ви е малко, ограда с височина 1,2 метра би трябвало да свърши работа, но ако имате голямо куче, ще ви е нужна по-висока ограда. Ако кучето ви обича да копае, ще се наложи да закопаете оградата поне на 20 см дълбочина, а ако лае по преминаващи хора или коли, е добре да блокирате гледката към улицата със солидна ограда, за да запазите спокойствието както на домашния си любимец, така и на съседите си.

Как да изберем правилната ограда за дома си

Ако искате да изградите ограда около басейна си, за да предпазите вашите или децата на близките ви от случайно падане в него, трябва да направите ограда с височина поне 1,2 метра. Стъклото е подходящ материал, тъй като не блокира гледката и светлината, а вратата на оградата задължително трябва да разполага с механизъм за заключване.


Източник: houzz.comНяма коментари


ключови думи
ограда, ограда за двора, градинска ограда

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg