фирми продукти
представяме
работа
 
Килим от плат и въже

Искате ли сами да си изработите килим за дома? На пръв поглед този проект ще ви се стори доста труден, но истината е, че ако умеете да шиете на машина, ще е като детска игра.

Килим от плат и въже

Необходими материали:
- въже за простиране
- ножица
- няколко вида плат, нарязан на лентички с широчина 5 см
- шевна машина

Килим от плат и въже

Как да го изработите:

Килим от плат и въже

Вземете края на въжето за простиране и започнете да го увивате с лентичка плат под лек ъгъл. Няма някакъв специален начин за увиване, просто се уверете, че краят на въжето е покрит с плат. Увивайте от ляво надясно или от дясно наляво, в зависимост от това как ви е по-удобно. На шевната машина зашийте вече увития край на въжето. Използвайте здрава игла, защото ще шиете през средата на въжето, което означава, че тя трябва да пробие въжето, както и няколко слоя плат.

Килим от плат и въже

Продължавайте да увивате въжето, като успоредно с това зашивате вече увития край. Когато лентичката ви от плат свърши, продължете с лентичка с друга шарка, за да се получи по-интересен резултат. Застъпвайте добре двете парчета плат, за да не се вижда въжето под тях.

Килим от плат и въже

След като приключите с увиването на плата около въжето, започнете да го увивате около единия му край по посока на часовниковата стрелка, като в същото време пришивате всяка нова намотка за предишната с помощта на зигзагообразния шев на машината. Продължете да навивате, докато въжето свърши. Ако искате да направите по-голям килим, ще са ви нужни няколко въжета за простиране и повече плат.

Килим от плат и въже

Колкото по-голям става килимът, толкова по-трудно ще ви бъде да работите, затова ви препоръчваме да поставите помощна масичка до шевната машина, на която да сложите килима, докато го шиете. Така килимът ще е идеално изправен през цялото време и не рискувате да изкривите шева или опънете прекалено много края на въжето, което ще доведе до неравности в килима. Ако случайно се получат неравни места, не се притеснявайте - просто напръскайте килима с вода, изгладете със силна ютия, след което поставете тежки книги на проблемните места. Разбира се, тази техника не може да помогне при твърде големи неравности, така че ако по време на шиенето усетите, че се получават неравности, по-добре разшийте проблемните участъци и ги зашийте наново. Ако не сте сигурни дали трябва да разшиете, пробвайте техниката с гладенето и притискането още докато шиете, и ако не се получи, просто разшийте. Когато стигнете до края на въжето, го пъхнете под килима, така че той да изчезне от погледа и да се получи перфектен кръг.

Килим от плат и въже

Това определено не е проект за един ден, но усилията ви ще бъдат възнаградени, когато видите готовия килим на пода във вашата кухня или дневна.


Източник: abeautifulmess.comНяма коментари


ключови думи
килим, направи си сам, килим от плат

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg