фирми продукти
представяме
работа
 
10 рустикални кухни с тухлен гръб

Кухненският гръб може да се изгради от най-различни материали. Гладкият кухненски гръб е най-практичен, защото тази зона се замърсява доста и колкото по-лесно е нейното почистване, толкова по-добре. От друга страна обаче, кухните в повечето случаи изобилстват от гладки повърхности и би било добра идея от декоративна гледна точка в интериора им да се добави малко груба текстура. Един от най-стилните начини да направите това е с помощта на тухлите. Тяхната неправилна форма, различните цветове и възможността да бъдат боядисани ги правят изключително подходящи за изграждане на кухненския гръб, особено ако харесвате рустикалния стил и искате да освежите стерилния вид на модерната си кухня.


Кухненски гръб от червени тухли

10 рустикални кухни с тухлен гръб

Интериорът на тази кухня е прекрасен микс от нежни и груби повърхности, както и модерни и традиционни материали. Удивителна е комбинацията между мраморния плот, дългия метален лост и тухления кухненски гръб.

10 рустикални кухни с тухлен гръб

Още една красива комбинация от текстури. Белите вратички на шкафовете и дървеният плот, пасващ идеално на цвета на подовата настилка, са допълнени от топлината на тухлите.

10 рустикални кухни с тухлен гръб

Освен удивителния кухненски гръб в тази кухня се открояват и другите елементи, като масивните дървени греди на тавана и забележителния абсорбатор. Всичко в нея впечатлява със своята уникалност и стил – осветителните тела, декоративните чинийки и разкошните кухненски плотове.

10 рустикални кухни с тухлен гръб

Изцяло бялото обзавеждане в тази традиционна кухня е съчетано с топли тухлени стени и дървен под. Цветът на кухненския плот подчертава сивите нюанси от тухлената стена. Умишлено или не, комбинацията работи много добре.


Варосан тухлен кухненски гръб

10 рустикални кухни с тухлен гръб

Тази тухлена стена изглежда като стара и автентична част от интериора на кухнята, която е била реставрирана и включена в модерния дизайн. Някога стената е била боядисана в бяло, както вероятно и в още един цвят, който вече не може да се определи, а на места изпъква и оригиналният червен цвят на тухлите. Дизайнерите са решили да оставят стената, както и историята, която тя носи, запазвайки всички автентични пластове и включвайки я в модерния интериор.

10 рустикални кухни с тухлен гръб

Интересна комбинация от тухлена стена, каменен под, бели кухненски шкафове и два вида плотове. Леката замазка върху тухлената стена смекчава нейния ярък цвят и създава един по-балансиран дизайн.

10 рустикални кухни с тухлен гръб

При тази кухня стената частично е покрита с варосани тухли, създавайки идеален фон за медните и дървени кухненски пособия.


Кухненски гръб от тухли, боядисани в бяло

10 рустикални кухни с тухлен гръб

Ето и една модерна кухня с изцяло бял интериор, декорирана с малки цветни акценти.

10 рустикални кухни с тухлен гръб

Интересната текстура на тухлената стена в комбинация с модерните кухненски шкафове внася рустикален шик в интериора на помещението.

10 рустикални кухни с тухлен гръб

Тази кухня подхожда на вила в планината или крайбрежна къща. Тухлената стена се комбинира перфектно с мивката в провинциален стил, а черните плотове са допълнени от никелирания обков.


Източник: decoist.comНяма коментари


ключови думи
рустикални кухни, кухненски облицовки, кухни

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg