фирми продукти
представяме
работа
 
Натрупване на чи

Добрите познавачи на методите на вътрешната алхимия или на военното изкуство са се научили да натрупват чи в тялото си чрез строг и изтощителен режим, но за повечето от нас степента на пасивно поглъщане на чи от заобикалящия ни свят е главният фактор, управляващ нашата енергия. Увеличаването на чи на кое да е място автоматично облагодетелства живеещите там, а фън шуй ни предлага начини за постигане на това.
Живеейки близо до или върху място с концентрация на чи ни дава шанс за голямо богатство, здраве и щастие. Китайците възприемат това като натрупване на късмет. Късметът за тях не е нещо, което просто се случва, а е нещо, което може да се постигне с труд и да бъде целенасочено натрупвано.
Това ни дава основните правила за акумулиране на чи и оттук и основата на фън шуй.
Правите линии или бързотечащите реки намаляват и разпиляват чи, водейки до “изпаряване” на късмета. Застоя спомага за разрушаването на чи, точно както тя изчезва след смъртта. Идеалните условия за акумулиране на чи са бавното, криволичещо, лъкатушещо течение на водата и въздуха,което води до натрупване на здравословна чи в защитено по подходящ начин място. Тази чи трябва да бъде пазена, за да се увеличава, но също така трябва да има достъп до друг мощен поток на чи, позволявайки на мястото “да се вклини във вените на дракона”, да черпи и да се запасява с енергия по най-добрия начин.


Няма коментари


ключови думи
фън шуй

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg