фирми продукти
представяме
работа
 
Нестандартни маси от Extremis

След като Ви представихме комплектът от светеща маса, столчета и лампа на белгийската компания Extremis, сега е време да напишем няколко думи и за някои от останалите продукти, които определено заслужават внимание. Моделът Gargantua например е с 14 годишна история, но е все така актуален. Създаден е през 1994 година от дизайнера Dirk Wynants, но оттогава дизайнът му е подобрен значително.

Необикновеното при Gargantua е способността му да се трансформира спрямо нуждите на собственика си. Моделът съдържа 4 прикрепени към основата пейки, всяка от които може да се нагажда на височина отделно от другите. Възможностите обаче не спират дотук – при нужда, Gargantua може да се превърне в широка маса – след като пейките се нагодят на височината на масичката.

Моделът е създаден така, че може да се комбинира с друг продукт на компанията – чадърът InUmbra. Така се получава един особено подходящ комплект мебели за двора или градината. Gargantua е направен от екологична твърда дървесина, плюс неръждаема и галванизирана стомана. Към комплекта се предлагат и специални възглавнички за пейките, които да направят модела не само функционален, но и удобен.
Същият дизайнер е създател и на още един интересен модел, който е идеален за плажа или градината – моделът DoNuts (името е игра на думи – "donuts" означава "понички", а "do nuts" може да бъде преведено като "правя нещо щуро"). Той представлява комплект от надуваема „поничка” за сядане и маса с нестандартен дизайн, която пасва идеално върху нея. DoNuts е направен от найлон (седалката) и полиестер (масата), и съществува в 2 варианта - за употреба в дома и извън него. "Поничката" е с диаметър 1.9 м.

Третият модел – BeHive, също е дело на дизайнера Dirk Wynants, но е създаден през 2006 година. И тук името е игра на думи – "bee hive" означава "пчелен кошер", а "be hive" се произнася по същия начин, но може да бъде преведено като "живея в група". Моделът е изключително интересен, тъй като събира в себе си всичко необходимо за приятно изкарване в компания – комплект от маса и удобни места за сядане, "покрив" от плат, плюс възможност за обграждане на всичко това със завеси, за да се постигне максимална атмосфера на интимност.

www.extremis.be


Няма коментари


ключови думи
светещи мебели, интериор, дизайн, нестандартни маси, нестандартни мебели

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg