фирми продукти
представяме
работа
 
Как да си направите собствен шкаф за антре

С помощта на 3 броя единични шкафчета можете да създадете свой собствен кът в антрето. Освен, че ще бъде много функционална и ще поддържа антрето Ви в ред, така получената конфигурация може да бъде използвана и като своеобразен параван, в случай, че не разполагате с отделно помещение, а входната Ви врата води директно до някоя от стаите. Едновременно с това, тя ще бъде с двойна функционалност – откъм входа и откъм вътрешното помещение.

Инструкции:

1. Съберете заедно трите шкафчета. В случая са избрани 2 еднакви шкафа със солидна дървена долна част и остъклена горна част. Те ще бъдат с изложение към вътрешното помещение, а откъм антрето ще служат за поставяне на закачалки. Третият шкаф е избран от тип "библиотека" – с масивна горна част с вратички и отворена долна част. В долната му част могат да се поставят специални "чекмеджета" – кутии, в които да се поставят вещите или пък допълнително да се монтира плъзгаща се вертикална вратичка (както при шкафовете за обувки). Този шкаф е разположен към антрето, а задната му част е насочена към вътрешното помещение и може да служи за закачане на картини или снимки в рамки. Върху него може да се монтира и телевизор с плосък екран.
2. Добре е плоскостите на гърба на шкафовете да бъдат заменени с по-стабилни и твърди (твърд шперплат), тъй като обикновено те се правят от гъвкави и нестабилни шперплатови дъски. За още по-голяма стабилност е добре да монтирате трите шкафа един към друг. За тази цел е най-добре при започване на проекта да използвате не готови, а разглобени шкафчета. След това боядисайте така получената конфигурация – можете да използвате един цвят и за трите части или пък да боядисате двата крайни шкафа в цвят, различен от този на средния.

3. Максимализирайте употребата на пространството – например можете на използвате средния шкаф за поставяне на магнитна дъска за бележки, кошница за пощата и дребни аксесоари, кутийка за ключовете и прочее.
Забележка: Можете да наемете специалист по ел. обзавеждането, който да Ви инсталира електричество в централната част на шкафа – така ще разполагате с възможност за включване на осветление и дори удобно място за зареждане на телефона си.

www.diyideas.com


15 октомври 2008 11:46 | благодарско!!!
От: малка къщовница
Благодаря за идеята, никак не е лоша!!
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
направи си сам, шкаф за антре, мебели за антре, функционална мебел

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg