фирми продукти
представяме
работа
 
6 лесни идеи за абажурите на настолните лампи

Претворете скучния абажур на лампата в стаята с подръчни средства, за да го трансформирате в нестандартна фокусна точка. Можете да използвате старата настолна лампа със стандартен абажур или да закупите нова лампа, върху която да пробвате уменията си. Достатъчно е абажурът да е със стандартна кръгла или правоъгълна форма, в 1 разцветка, най-добре неутрална. Можете да използвате идеите директно или да ги трансформирате по свое желание.


1. Лампа със силует

6 лесни идеи за абажурите на настолните лампи

Креативната идея за лампата не изисква кой знае колко средства и умения. Освен това тя Ви дава възможност да експериментирате, без да има риск от провал, тъй като винаги можете да смените идеята и да промените вътрешната част на лампата, ако не Ви харесва. Изберете какво искате да се вижда, когато лампата светне – фраза или някаква шарка, след това свалете от интернет и пуснете на принтер формата, или я очертайте на ръка. Изрежете шарката за лампата от тъмна хартия, колкото е възможно по-плътна. За да се вижда тя, когато крушката светне, трябва да залепите хартията огледално от вътрешната страна на лампата, като използвате спрей – лепило. На показаната лампа има фраза "Once upon a time", което означава "Имало едно време" и което е особено подходящо за вечерта, когато детето заспива с приказка.


2. "Цъфтяща" лампа

6 лесни идеи за абажурите на настолните лампи

Претворете скучната лампа в нещо нестандартно само с малко тъкан, прежда и лепило. Изрежете от картон няколко форми на листа, намажете го с лепило и увийте формата с цветна прежда. За цветчетата изрежете от избраната тъкан няколко ивици, сгънете ги надве и ги навийте на руло, така че да наподобяват канелени пръчки. От тях навийте спирала с желаната големина и захванете крайчетата с лепило. Разпределете формите върху повърхността на лампата по свое желание, като ги залепите с топъл силикон.


3. Омбре лампа с цветна прежда

6 лесни идеи за абажурите на настолните лампи

Изберете цветна прежда в няколко разцветки. Те могат да са контрастни – тъмна, средно наситена и светла, или да са няколко оттенъка на 1 цвят. Можете да използвате тази идея върху лампа с кръгла или с правоъгълна форма. Нанесете с четка лепило за тъкани върху малка зона в долната част на лампата. Докато то не е засъхнало, започнете да навивате цветна прежда по периферията на лампата, като започнете от най-тъмната разцветка. Продължете да навивате преждата и да слагате лепило. На една трета от височината започнете да смесвате първата разцветка с втората и продължете с нея. В горната част започнете да смесвате втората разцветка с третата, докато оформите изцяло абажура на лампата. Преждата не бива да е синтетична, иначе може да се разтопи от горещината. Ако използвате такава, сложете ненагряваща се крушка.


4. Мозаична лампа с кожа

6 лесни идеи за абажурите на настолните лампи

Използвайте парчетата изкуствена кожа или цветна тъкан, за да покриете скучната лампа в бяла разцветка. Решете как ще разположите цветните ивици и колко широки искате да са те. Изрежете ги от няколко разцветки изкуствена кожа или тъкан. Захванете ги върху повърхността на лампата с лепило, като ги групирате така, че да се оформят цветни зони. Между тях оставете малко пространство.


5. Лампа с ивици тъкан

6 лесни идеи за абажурите на настолните лампи

Скучната бяла лампа може да се трансформира само с няколко ивици тъкан. Изберете тъканта, най-добре в няколко разцветки и шарки, и я нарежете на ивици с желаната широчина. Дължината им зависи от това как искате да ги разположите върху лампата и от нейните размери. Захванете с лепило ивиците върху повърхността на настолната лампа и изчакайте лепилото да стегне.


6. Лампа с карта

6 лесни идеи за абажурите на настолните лампи

За любителите на пътешествия по света, старата лампа може да се преобрази само с избрана зона от географска карта. В зависимост от големината и формата на лампата, изрежете от картата парчета, които да паснат върху повърхността й. Захванете ги с лепило, така че да образуват цялостна картина на желаната географска дестинация. Можете да захванете хартията върху тъканта с малко топъл силикон или да захванете с тиксо само ръбовете й, за да можете да смените картата по всяко време. Сложете ненагряваща се крушка, за да не повреди повърхността на картата.


Източник: allwomenstalk.com







Няма коментари


ключови думи
настолни лампи, абажури, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg