фирми продукти
представяме
работа
 
5 начина да превърнете своята спалня в чудесно място за почивка

Здравият сън е едно от най-важните неща за нашия организъм, също както и пълноценната почивка. Затова специалистите обръщат специално внимание именно на спалнята като мястото, чиито дизайн и атмосфера имат най-голямо влияние върху нас като цяло. Ако те са неподходящи, ние не можем да се отпуснем напълно и да релаксираме както физически, така и психически. Затова Ви предлагаме няколко прости съвета от дизайнери, с чиято помощ ще подобрите атмосферата в своята спалня, за да я превърнете в едно още по-добро място за почивка и отмора.

1. Използвайте неутрални цветове
Според дизайнерите, неутралните тонове в техните средни стойности са най-добрият избор за помещението, в което си почиваме и релаксираме. Ако по принцип харесвате по-наситените краски, най-добре ги оставете за всекидневната, а за спалнята заложете на по-убитите нюанси на любими Ви цветове, които да превърнете в акценти.

2. Заложете на произведенията на изкуството
Един от най-добрите начини да подобрите допълнително релаксиращата атмосфера в помещението е да изберете произведение на изкуството, което Ви кара да се отпуснете. Това може да е картина или голяма снимка върху стената, която да Ви харесва и да Ви създава специално настроение.

3. Преподредете леглото си
Според някои дизайнери основният ключ към добрата почивка е правилното разположение на леглото – то трябва да е разположено успоредно на прозореца, а не напречно на него. По този начин Ви можете да се наслаждавате на гледката, но едновременно с това ярката светлина няма да пада директно върху Вас. Друг способ за пълноценна почивка е да поддържате спалнята по начин, който да я прави да изглежда по-просторна, независимо от истинската големина на помещението. Това се постига лесно – не поставяйте в стаята нищо излишно, а за прозорците изберете нещо по-семпло, тъй като прекалено натруфените завеси смаляват визуално помещението.

4. Пресъздайте в спалнята си живата природа
Ако сред природата се чувствате наистина отпочинали и отпуснати, то намерете начин да пресъздадете това и в спалнята си. Това може да означава например да се спрете на специфичните цветове, текстури, аромати и дори звуци, които Ви карата да се чувствате като сред живата природа.

5. Изберете меки материи
Задоволете усещането си за допир с помощта на приятни за пипане материи и текстури. Особено подходящи за тази цел са кадифето, мохерът, памукът и коприната, но можете да използвате всички онези материи, които карат Вас лично да се чувствате добре.

www.hgtv.com


Няма коментари


ключови думи
спалня, дизайн, място за почивка, цветове, природни елементи

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg