фирми продукти
представяме
работа
 
5 неща, за които не трябва да се тревожите, ако си търсите нова къща

Независимо дали си търсите жилище, което искате да закупите или наемете, добре е да сте наясно с това кои са важните неща, за които трябва да следите. И още по-полезно е да знаете кои неща не са толкова важни и могат да бъдат променени. Това може да спести множество излишни огледи, в които отхвърляте добри възможности заради маловажни неща. Преди да се откажете, преценете доколко можете да ги промените.

5 неща, за които не трябва да се тревожите, ако си търсите нова къща


1. Разцветките в и извън сградата – може да Ви се струва, че грозната разцветка върху стените или настилката е непоправим недостатък, но трябва да сте наясно, че стените могат да се пребоядисат за няколко дена, а настилката може да се покрие с килим. Багрите върху фасадата са по-трудни за поправка, тъй като изискват повече време и средства, но също не са непоправима трудност. Ако жилището Ви се струва страхотно и разцветките са единствен недостатък, не му позволявайте да попречи на страхотната сделка, колкото грозно да изглеждат краските.

2. Мебелировката – трудно е да си представите жилището без мебелировката, затова често можете да се откажете от покупката заради грозното обзавеждане на къщата. Не забравяйте обаче, че ако я купувате, мебелировката вероятно ще се махне заедно със старите собственици на къщата, така че можете да сложите своя собствена. Ако обаче търсите да наемете жилище, трябва да попитате дали обзавеждането му ще остане или трябва да си осигурите собствена мебелировка.

3. Архитектурните детайли – независимо дали сградата включва архитектурни детайли, които не желаете или не включва такива, които искате, трябва да сте наясно, че повечето от тях могат да се монтират и демонтират сравнително лесно. Ако искате например дървена ламперия в долната част на стените, поставянето й няма да отнеме повече от няколко дена, а освен това можете да изберете каква да е тя.

4. Липсата на достатъчно светлина – докато оглеждате жилището, има голяма вероятност да Ви направи впечатление липсата на достатъчно светлина. Това може да се дължи на недостатъчното лампи или на завесите, като тези неща са лесни за поправяне. Понякога зеленината навън блокира натуралната светлина в стаите, което може да се поправи с няколко часа подрязване на дърветата и храстите навън. Проблем е само, ако сградата има твърде малки прозорци, тъй като те са трудни за разширяване.

5. Разпределение на стаите в къщата – ако се притеснявате, че стаята, която според Вас е много подходяща за домашен офис, се употребява като стая за гости, това лесно може да се промени. Някои дребни проблеми в разпределението на стаите също могат да се поправят лесно. Важното е да забележите основната конструкция на вътрешността на къщата, за да сте наясно какво можете да промените в нея.


А ето и нещо, за което би трябвало да помислите, преди да купите или наемете къща. Чистотата в къщата – макар че е нормално собственикът на къщата да почисти добре преди да я покаже на потенциални купувачи, тук не говорим за разхвърляни стаи, а за мръсотия и недобра поддръжка на стаите. Дори ако жилището е страхотна сделка на пръв поглед, недобрата поддръжка може да се окаже особено значима за важни неща, като състояние на конструкцията и на основните части на оборудването на сградата.


Източник: apartmenttherapy.comНяма коментари


ключови думи
нова къща, полезни съвети, съвети за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg