фирми продукти
представяме
работа
 
Кошче за смет от кофа за боя

Вместо да изхвърлите употребяваната пластмасова кофа от латексова боя, трансформирайте я с цветна тъкан, за да я използвате като кошче за смет в стаята. Кошчето можете да сложите в спалнята, в детската стая или в кабинета. Макар пластмасовата кофа да изглежда безлично, тъканта може да я трансформира за минути и да я превърне в интересна фокусна точка.

Кошче за смет от кофа за боя


Необходими материали:

- голяма пластмасова кофа от латексова боя
- цветна тъкан
- пистолет за топъл силикон
- ютия
- линийка
- широка панделка или ширит

Кошче за смет от кофа за боя


Инструкции:

1. Демонтирайте дръжката на кофата. Тя няма да е необходима за проекта.

Кошче за смет от кофа за боя


2. Изрежете тъканта за външната част на кофата. Тя трябва да е с 5 сантиметра по-широка от височината на кофата и да е с дължина, която съответства на удвоения диаметър. Тъканта трябва да обхване изцяло обиколката на кофата и да има достатъчно, за да се направят набраните плисета.

3. Прегънете горната част на тъканта с ръб с широчина 13 милиметра. Притиснете тъканта и прегънете с още 13 милиметра. Минете върху сгъвката с гореща ютия.

Кошче за смет от кофа за боя

Повторете процедурата с долната част на тъканта. Прегънете я с по 13 милиметра и минете върху нея с гореща ютия.

Кошче за смет от кофа за боя

Кошче за смет от кофа за боя


 
4. Завъртете кофата, така че да легне настрана. Сложете малко силикон по ръба, точно под издадената част.

Кошче за смет от кофа за боя


5. Сложете върху лепилото ръба на тъканта, като я изравните спрямо издадената част на кофата. Леко притиснете тъканта върху кофата, така че да захванете двете повърхности добре. Сложете още силикон по ръба на кофата, за да захванете тъканта.

Кошче за смет от кофа за боя
 
Докато лепилото е още меко, с дървена шпатула притиснете добре тъканта по ръба на кофата, за да оформите набраните плисета. За целта избутайте леко тъканта напред, след това минете с шпатулата малко назад и повторете процедурата. Най-добре е да работите на части, като оформяте дължина от не повече от 13 сантиметра, тъй като, за да оформите сгъвките, лепилото трябва да е меко. След като оформите първата зона, нанесете още силикон по ръба на кофата, притиснете тъканта върху лепилото и с шпатула я нагънете. След като оформите цялата обиколка на кофата, вероятно част от тъканта ще е неизползвана. Засега не я изрязвайте.

Кошче за смет от кофа за боя

Кошче за смет от кофа за боя

Кошче за смет от кофа за боя

Изчакайте лепилото да стегне добре, преди да преминете на следващата стъпка и да оформите сгъвките по долната част на кофата. Не използвайте пръстите си за оформянето им, тъй като можете да се изгорите на горещия силикон.

Кошче за смет от кофа за боя

 
6. От същата точка, от която започнахте да оформяте плисетата в горната част на кофата, започнете да набирате тъканта в долната й част. Сложете лепило по ръба, захванете отгоре тъканта и я наберете с шпатула, за да не се изгорите. Старайте се да оформяте по сходен начин плисетата, както в горната част, за да не изкривите тъканта. Изчакайте лепилото да стегне.

Кошче за смет от кофа за боя

След като сте оформили горната и долната част на кофата – кошче за смет, срежете края на тъканта по дължина и я втъкнете навътре, за да не се вижда сгъвката. Сложете по ръба силикон и притиснете тъканта.

Кошче за смет от кофа за боя


7. В горната част на кофата завържете цветна панделка или ширит, а ако искате можете да я обточите, като я захванете с лепило. Стегнете я добре, за да оформите 2 части върху нагънатата тъкан.

Източник: momtastic.comНяма коментари


ключови думи
кошче за смет, кошче, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg