фирми продукти
представяме
работа
 
Къща от балончета

Надали някой ще се учуди да разбере, че световноизвестният френски дизайнер Пиер Карден е заложил на нестандартните форми и при избора си на жилище. Тази уникална къща, наречена Maison Bulle (или ''Къща от балончета'') се намира близо до Кан и е създадена от архитекта Анти Ловаг (Antti Lovag).

Историята на необикновената къща започва преди 20 години, когато Карден търси жилище в Кан, но не може да се примири с това, че всички къщи на Лазурния бряг са със стандартен дизайн. Той искал да намери архитектурния еквивалент на своите авангардни творения в модата. Така открива едно парче земя с невероятна гледка към Средиземно море, върху което вече се строяла къща. Тъй като собственикът, за когото била предназначена тя починал преди края на строежа, Пиер Карден имал възможността да закупи готовата сграда, която сякаш била правена специално за него.

Оказало се, че архитектът, както и самият дизайнер, е влюбен в извивките и сферичните форми. Затова всичко, което впоследствие Карден избира за обзавеждането на новия си дом е изградено от извивки и овали – леглата, ваните, столовете и аксесоарите. И за да бъде напълно завършен този уникален интериор, осветлението било направено така, че цветовете да се сменят в зависимост от частите на денонощието.

Интересен е и фактът, че когато Ловаг завършил своето творение през 1990 година, повечето хора започнали да асоциират сградата с луксозна лудница и я нарекли Crazy House ("Къщата на лудостта"). Днес обаче Maison Bulle е нещо повече от необикновена сграда – тя е исторически паметник.

www.kensparkesphotography.com


14 май 2011 03:12 | ku6tata
От: angelina
Stranna i ednovremenno neobiknovenna ku6ta.
24 август 2010 13:43 | Уникална къща...
От: dIdItO
Тази къща е уникална кръгла е и от вън и от вътре !!!
20 май 2009 13:54 | poznata mi e
От: gogo
Вижда се от шосето виещо се по брега. Мисля че беше близо до Сен Тропе.
11 април 2009 10:28 | ka6a ot balon4eta
От: Milena
prikazna e
7 април 2009 19:36 | Перфектната къща
От: Димитър Димитров
Мисля, че къщата е правена за мен! Точно по вкуса ми е!
7 април 2009 19:18 | къща от балони
От: Силвия
Много е интересна и мисля че е уютна ...ако имах възможност бих живяла в нея..!
11 ноември 2008 13:46 | КЪЩА ОТ БАЛОНЧЕТА
От: БРЕЗА
НЕСТАНДАРТНА КЪЩА ЗА НАШИТЕ РАЗБИРАНИЯ И ВИЖДАНИЯ ЗА КЪЩА.ПРЕКАЛЕНО Е МОДЕРНИСТИЧНА ЗА МЕН И ЩЕ ТРЯБВА СПЕЦИАЛНА НАГЛАСА ЗА ДА СЕ ЧУВСТВУВАМ УЮТНО!
1 ]
7 резултата в 1 страница


ключови думи
Къща от балончета, дизайн, Maison Bulle, архитектура, уникален интериор

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg