фирми продукти
представяме
работа
 
Модерна плажна вила със соларно захранване

Архитектите следват тенденцията да се строят модерни сгради, в които всичко е подбрано така, че да пази околната среда. Това важи не само за материалите, от които е изградена сградата, но също за пестенето на енергия и за производството на енергия от източници като вятъра, водата и слънцето. Така не само се понижават средствата за поддръжка на къщата, но също така се полага грижа за околната среда. Най-разпространеният енергиен източник в архитектурата е слънчевата енергия.


- Архитектурното студио Zero Energy Design е една от компаниите, които залагат на еко архитектурата и това си личи в проекта им за соларно захранвана вила на брега на океана. Тя е изградена да побира доста хора и е създадена за семейство, което живее в Бостън и прекарва във вилата уикенди и ваканции. Къщата разполага с няколко спални и невероятни гледки от височина, от които се вижда океанът.

Модерна плажна вила със соларно захранване

Модерна плажна вила със соларно захранване


- Сградата е разделена на 2 части, като входът в между тях. Входната врата в навътре, след поредица от стъпала. Фасадата е в голямата си част остъклена, за да може вътре в стаите да навлиза светлина, а и хората вътре да се наслаждават на невероятните гледки. Другата част е покрита с облицовка, която изолира сградата. На входа осветлението е използвано пестеливо.

Модерна плажна вила със соларно захранване


- Баните не са много големи, но са светли и просторни. Те са обзаведени с еко материали и еко тъкани, а огледалните повърхности отразяват и разпръскват светлината из цялата стая. Естествената светлина е в изобилие, за да не се използва осветление през деня. Мебелировката е компактна и функционална, без излишества, а багрите са ненатрапчиви.

Модерна плажна вила със соларно захранване


- Вилата е на 1 етаж, но пространствата в нея са по-високи от обикновените. Основна част от горните зони са остъклени, така че в стаите да навлиза естествена светлина. Огромните остъклени врати също способстват за това стаите да изглеждат по-просторни и светли. Спалните са обзаведени пестеливо, но с вкус, разцветките са ненатрапчиви, а акцентът е върху удобството.

Модерна плажна вила със соларно захранване


- Просторната кухня е обзаведена с енергоспестяващи уреди, а основна част от светлината през деня идва отвън. Част от съоръженията са вградени в стените, така че стаята изглежда по-просторна. Огромният кухненски остров се употребява не само като площ за готвене, но също за хранене. Разцветките в стаята са неутрални и координират с външния вид на цялата вила.

Модерна плажна вила със соларно захранване


- Заради разчупената архитектура на вилата, просторната всекидневна стая изглежда още по-приветлива и светла. Светлите неутрални разцветки допълват приветливата външност на стаята, с няколко акцента в по-наситени багри. Между част от помещенията няма врати, като така не се блокира светлината, която преминава през всички стаи в сградата.

Модерна плажна вила със соларно захранване


Източник: homedit.comНяма коментари


ключови думи
вила, архитектура, интериор

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg