фирми продукти
представяме
работа
 
Кухня от бъдещето

Кухнята Alight е част от портфолиото на дизайнерското студио Altera и представлява една крачка напред по отношение на бъдещето. Дизайнът й следва все по-нарастващата тенденция за намаляване на ресурсите на чиста вода, храна, електроенергия, място за живеене и прочее. Затова моделът се опитва да разреши част от тези проблеми още сега, когато те са все още само предупредителна червена светлина. Alight притежава дизайн, който не само намалява употребата на материали, но и се опитва да накара потребителите да се замислят колко ресурси консумират и как го правят.

Така например системата за охлаждане запазва само храната, която е на не повече от 3 дена, като съобразява този период с опаковките на храните. Така потребителите няма да консумират стари продукти. От друга страна високотехнологичната фурна затопля храната по групи, като избира за всяка група оптималната температура и време за затоплянето й. Най-интересното е, че фурната определя тези показатели като разчита бар кода на опаковките. Вградената миялна машина пък спестява значително ресурси като след специална филтрация използва повторно вече употребената вода.

Върху обособената маса за хранене са разположени 4 кухини, които изпълняват ролята на чинии. Те могат да се завъртат около оста си, така че потребителят да може да се храни от всяка страна – докато използва едната част на чинията, другата се измива от специалната система, вградена в плота. Приборите пък са разположени в специално отделение в средата на масата, което се движи нагоре и надолу, като вече използваните прибори се спускат надолу, за да бъдат измити. Цялата тази система работи в идеален синхрон, за да осигури оптимална употреба на ресурси и минимална употреба на пространство.www.alt-era.com


19 октомври 2011 19:29 | nqma
От: nqma
E, t`va ve4e e stranno!
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
кухня от бъдещето, дизайн, високи технологии, тенденции

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg