фирми продукти
представяме
работа
 
Как да си направите градинска пейка

Работата по проекта ще бъде не само полезна, но и много забавна, а резултатът ще е място в градината, на което ще можете да прекарате свободното си време заедно със семейството си. Дизайнът на пейката е класически – с красиви и изчистени линии, без излишни елементи по него. Използваната дървесина да бъде иглолистна (в случая е използвана такава от кедър), дъбова или пък ясенова.
Необходими елементи:

• 4 крака – 7.6 х 7.6 х 61 см. (а)
• 3 броя опори за седалката – 3.8 х 7.6 х 52.7 см. (б)
• 2 подлакътника – 2 х 10 х 61 см. (в)
• 1 опора за задната част на седалката – 3.8 х 7.6 х 117 см. (г)
• 1 подсилваща опора за предната част на седалката – 3.8 х 3.8 х 117 см. (д)
• 4 скоби за ъглите на седалката – 3.8 х 7.6 х 23 см. (е)
• 3 броя летви за предната част на седалката – 2 х 2.5 х 117 см. (ж)
• 8 броя летви за седалката – 2 х 3.8 х 117 см. (з)
• 2 броя странични опори – 2 х 12.7 х 35.5 см. (и)
• 2 опорни летви за облегалката – 2 х 5 х 117 см. (й)
• 13 броя летви за облегалката – 2 х 7.6 х 45.7 см. (к)
• 1 опорна летва за долната част на облегалката – 2 х 2.5 х 117 см. (л)

Инструкции:

1. Първо отрежете краката (а) до указаната дължина. След това изрежете и опорите за седалката (б). Използвайте схемите, за да определите формата на отделните елементи, а след това ги отрежете с помощта на банциг. Монтирайте крайните опори на седалката към вътрешната част на краката, като следите те да са перпендикулярни един на друг (с ъгломер).
Забележка: Всички дупки трябва да бъдат пробити и/ли зенкеровани предварително, за да се предотврати разслояването на материала и за да могат да се скрият винтовете под повърхността на дървесината.

2. Използвайте схемата, за да оформите и оразмерите подлакътниците, а след това ги изрежете с банциг. Монтирайте ги към горната част на краката.
3. Отрежете предните (г) и задните (д) опори на седалката спрямо показаните в схемата размери. Прикрепете ги към краката. След това отрежете централната опора за седалката – нейната повърхност трябва да бъде издълбана така, че да пасне върху подсилващия елемент в предната част на мебела. Изрежете подсилващия елемент и го прикрепете между краката на пейката, а след това закрепете добре централната опора на седалката на мястото й.

4. Изрежете скобите за седалката (е) под ъгъл 45 градуса и ги монтирайте на местата им.
5. Отрежете летвите за седалката (з) с оказаните размери. Забележете, че първите 3 летви, които се намират отпред, трябва да са с ширина 2.5 см. (останалите трябва да са 3.8 см.), за да се вместят над предната извивка на опорите на седалката. Накрая поставете дъските за седалката по местата им и ги монтирайте към опорите й.

6. Отрежете страничните опори (и) с помощта на банцига. В предните им ръбове направете прорези за опорните летви за облегалката (й). След това отрежете и самите опорни летви (й) и ги монтирайте във вече направените прорези. Накрая монтирайте страничните опори (и) на мястото им между задните крака на мебела.
7. Изрежете летвите за облегалката (к) спрямо зададените размери. Оформете специфичната извивка в горната й част с помощта на банциг. Монтирайте летвите върху опорите (й), като оставяте между тях пространство от около 1.3 см. Добре е преди това обаче да сте отбелязали върху всяка дъска посоката, в която ще бъде монтирана. Ако пространствата между отделните летви не е еднакво, можете леко да ги изместите преди да ги затегнете напълно.

8. Нанесете 2 или 3 пласта покритие за екстериорни повърхности.

Вече можете да се насладите на резултатите от своя труд.

www.extremehowto.com


Няма коментари


ключови думи
направи си сам, градинска пейка, идеи, дизайн, монтаж

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg