фирми продукти
представяме
работа
 
Ефектна трансформация на задния двор

При нанасянето си, собствениците на тази къща са направили цялостен ремонт на жилището, но отделените пари свършват още преди да са достигнали до задния двор. Ето защо им се налага да се спрат на проект, който е едновременно ефектен, но и не струва цяло състояние. За целта дизайнерът изготвя проект, който според желанието на собствениците трябва да бъде място за отмора и усамотение след работния ден. Той трябва да се съобрази и с факта, че пространството е сравнително малко и затова трябва да използва потенциала му максимално рационално.

1. Преди трансформацията

Преди да бъде направена трансформацията, задният двор е наречен от своите стопани "калната дупка". Те искат това място да се превърне в мечтания двор, където да прекарват минути на отмора и да се наслаждават на слънчевите лъчи. Освен това жената в семейството харесва вида на тухлената ограда и затова дизайнерът трябва да я запази като елемент. В случая той избира да използва различни фокусни точки, както и разнообразие от зелени растения, за да тушира масивността на заграждението.
2. След трансформацията

Пространството е като чисто ново – то е превърнато в приятно място за почивка и събиране с приятели. Завършеният проект съдържа подова настилка от естествен камък, която се връзва идеално с интериора на жилището, вградени места за сядане, гъста растителност (палми) и дори грил за външна употреба.
Основен момент при дизайна е създаването на новото пространство под ъгъл 45 градуса, което оптически уголемява пространството. Пътеките са създадени в посока на противоположните ъгли на двора, така че да бъде разчупена твърде ъгловатата структура на пространството. Палмите прибавят към екстериора мигновен ефект, а освен това правят хладна сянка в горещите летни дни. Техните стебла прибавят към проекта силен вертикален елемент, а екзотичните им листа омекотяват масивния вид да тухлената стена, боядисана в бяло.
Под пейките са посадени по-ниски растения, така че те да скриват краката на пейката – така се създава впечатлението, че тя се носи във въздуха. Когато грилът не се използва, той може да бъде поставен в единия ъгъл.
www.hgtv.com


Няма коментари


ключови думи
трансформация на двора, идеи, интериор, ремонт, озеленяване

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg