фирми продукти
представяме
работа
 
5 идеи за трансформация на старите бижута

Не изхвърляйте старите бижута или едната обеца, ако сте изгубили другата. Старите гривни, обеци и гердани могат да се трансформират в интересни части от вещите в стаята. Съберете няколко такива бижута и ги превърнете в изкуство, като ги захванете върху вазите, лампите и пердетата в стаята. Така можете да оформите индивидуални предмети без да купувате скъпи вещи за стаите, а освен това ще използвате своето въображение в процеса. Ако не разполагате с толкова много стари бижута, можете да ги направите от мъниста и тел, за да ги използвате върху вещите. Можете да използвате само мъниста, но предметите няма да са толкова ефектни и интересни като външност.


Бижута върху вазата

5 идеи за трансформация на старите бижута

Декорирайте обикновените стъклени вази с непотребни гривни и гердани. Можете да увиете гривните около гърлото на вазата плътно, за да го покриете. Ако не разполагате с толкова гривни или вазата не е подходяща по форма за увиване, можете да захванете мънистата на гердани или гривни по периферията на вазата с малко топъл силикон. Можете да употребявате както прозрачни, така и цветни вази.


Пръстени за салфетките

5 идеи за трансформация на старите бижута

Обикновените пръстени за салфетки от пластмаса или метал можете да трансформирате със стари бижута, гривни, гердани или брошки. Захванете мънистата на бижутата върху повърхността от пластмаса или метал с малко топъл силикон, така че да я покриете на пълно. Ако не разполагате с такъв аксесоар, можете да трансформирате стара гривна, като я пришиете за ластик.


Обеци по ръба

5 идеи за трансформация на старите бижута

По ръба на покривката за маса или на щорите на прозорците можете да захванете стари обеци, особено такива, на които сте изгубили едната обеца. Вмъкнете обеците в тъканта на покривката или на щората, а ако повърхността не позволява да ги вмъкнете, можете да ги захванете с топъл силикон или да пришиете ивичка тъкан, върху която да можете да захванете обеците.


Обеци върху лампата

5 идеи за трансформация на старите бижута

Старите брошки можете да трансформирате в декорация за обикновената лампа. Захванете ги върху тъканта на лампата с иглата в задната им част или ги захванете с топъл силикон, ако тъканта не позволява забождане на брошката директно върху нея. Захванете брошки по цялата периферия на лампата, на равни разстояния.


Връзка за пердетата

5 идеи за трансформация на старите бижута

Използвайте красива панделка в ярка разцветка, за да оформите връзка за пердетата, така че да можете да ги издърпвате за повече светлина в стаята. Пришийте върху задната част на пердето панделката, а вместо окачалка захванете стара брошка с иглата в задната й част или с топъл силикон върху тъканта на връзката. Тя трябва да държи цветната тъкан така, че пердето да стои красиво прибрано встрани.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
стари бижута, идеи с бижута, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg