фирми продукти
представяме
работа
 
"Ананасова" лампа

Може би се чудите от какво е изработена тази необикновена лампа за стаята. За нейната направа са използвани оцветени пластмасови лъжички за еднократна употреба. Вече Ви показахме подобна идея, но тази е много по-забавна в опита си да имитира плод ананас по форма и разцветки. За горната част можете да употребявате цветен картон или хартия, а крушката е добре да е незагряваща, за да не разтопи пластмасата.

Ананасова лампа

Ананасова лампа


Необходими материали:

- малка настолна лампа
- незагряваща електрическа крушка
- широка бутилка
- пистолет за топъл силикон
- пластмасови лъжички, поне 130 бройки
- жълта акрилна боя
- четка за бои
- макетен нож
- зелена хартия или картон


Инструкции:

1. Махнете абажура на лампата и я изключете от контакта, докато работите. Абажурът няма да трябва, така че можете да го използвате за друг проект.

2. С макетен нож срежете долната част на широката пластмасова бутилка, като се стремите да режете равно, за да не изкривите линията. Изрежете също гърлото на бутилката, така че да остане само средната част. Ако бутилката е твърде висока за проекта, както тази на снимката, срежете парче от средната част и захванете двете странични части с лепило една за друга.

3. Върху повърхността на бутилката изрежете жлебове, за да я захванете върху основата на лампата стабилно. Тъй като тя ще играе роля на абажур и ще крепи пластмасовите лъжици във формата на ананас, бутилката трябва да стои добре.

Ананасова лампа

4. Със здрави ножици премахнете дръжките на всички лъжици, като оставите само най-горната им част, която е до разширението.

5. С четка и жълта акрилна боя оцветете долната част на лъжиците. Нанесете боята върху всички лъжички и я изчакайте да изсъхне добре. За по-наситена разцветка е хубаво да нанесете 2 слоя от боята.

6. Започнете да захващате с лепило срязаните лъжици върху основата на бутилката. Захващайте ги в горния край на редици, като всяка следваща редичка слагайте така, че леко да припокрива предната. Започнете да подреждате частите отдолу в посока нагоре, така че да скривате останалата част от дръжките на лъжиците с горните редици. Продължете така, докато оформите основата изцяло.

Ананасова лампа

7. Изрежете от зелен картон парче с формата на слънце, като в центъра срежете кръг, за да не се нагрява картонът. С малко лепило захванете картона върху най-горната част на бутилката, върху цветните лъжички.

8. Прегънете надолу частите от хартия, за да наподобява листа на ананас. От картона срежете още листа, които можете да захванете в центъра на основата и да ги прегънете настрани, за да имитират ананас.

Ананасова лампа

Монтирайте незагряваща крушка и включете лампата.

Ананасова лампа


Източник: nowthatspretty.blogspot.co.uk







Няма коментари


ключови думи
лампа, идеи за лампа, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg