фирми продукти
представяме
работа
 
6 необичайни употреби на старите чорапи

Използвайте старите чорапи в ежедневните дейности, вместо да ги изхвърлите, след като са се скъсали или ако не можете да намерите другия чорап. Те могат да се окажат много функционални, независимо дали са от дебела вълнена материя или тънки чорапки за пола. Употребявайте ги за почистване и за грижа за чистотата в стаите, а когато се замърсят твърде много ги изхвърлете.

6 необичайни употреби на старите чорапи


Първа помощ

6 необичайни употреби на старите чорапи

Пъхнете пакетче от найлон с лед в стар чорап и наложете върху засегнатата зона от тялото, за да я третирате с леден компрес. Ако сложите в чорапа найлонов плик с топла вода, той ще изолира горещината и ще затопли зоната върху кожата. С ледения компрес можете да третирате изгорено и охлузено, както и мускулни болки.


Събиране на разпилени дребни вещи

6 необичайни употреби на старите чорапи

Сложете в предната част на тръбата на прахосмукачката стар чорап, като преди това махнете накрайника. Включете я и оберете с нея разпилените дребни вещи от настилката или върху масата, за да не се налага да ги търсите в торбичката на прахосмукачката. Чорапената защита ще предпази дреболиите от всмукване и лесно ще ги съберете, дори да са разпилени по пода на цялата стая.


Спрете теченията

6 необичайни употреби на старите чорапи

Напълнете стар чорап с ориз или с вълна, за да го употребявате като уплътнител за врати и прозоречни рамки, така че да спрете теченията отвън навътре. Ако искате да изработите по-дълга уплътняваща линия, срежете няколко стари чорапа отпред, за да махнете зоната на пръстите, вмъкнете ги в двата края в други чорапи, за да обособите дължината. В крайчетата й сложете цели чорапи, без да ги режете.


Полирайте повърхностите от метал

6 необичайни употреби на старите чорапи

Старите чорапи могат да се употребяват за полиране на метални предмети от сребро, месинг и калай. Ако се налага да използвате препарат срещу петна, намокрете чорапа и сложете малко сода за хляб. Разтъркайте добре, за да премахнете петната, изплакнете с топла вода и полирайте със сух стар чорап.


Предпазете обувките си

6 необичайни употреби на старите чорапи

Ако се налага да стъпвате в градината или да работите в мръсотия, а искате да защитите обувките си, употребявайте стари чорапи. Сложете ги върху обувката и ги издърпайте, за да я покрият добре. Когато свършите работа, махнете чорапите и ги изперете или ги изхвърлете. С чорапи можете да се предпазите от падане през студените дни, когато навън има лед и се налага да вървите пеш.


Избършете домашната прах

6 необичайни употреби на старите чорапи

Старите чорапи са много функционални за почистване на повърхности в стаята, тъй като можете да ги сложите директно върху ръката си и да почиствате с тях. Особено добре почистват дребни вещи по рафтовете, като можете да ги бършете, докато се придвижвате от рафтче на рафтче из стаята. След като ги употребите и те се изцапат, можете да ги изперете и да почиствате с тях многократно.


Източник: thisoldhouse.comНяма коментари


ключови думи
чорапи, употреба на чорапите, полезно и интересно

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg