фирми продукти
представяме
работа
 
Светещи мебели

Дизайнерът Dirk Wynants от белгийската компания Extremis е авторът на този комплект мебели. Комплектът всъщност е съставен от 3 различни продукта – маса "Corral", столове "Bronco" и лампа "C’upsidedown". Те обаче се съчетават така добре, че се е получила една цялостна конфигурация.

Мебелите са направени от полиетилен и са решени в бяло. Към осветлението обаче се предлагат цветни филтри в няколко различни цвята, които трансформират стандартната бяла светлина и в меки отблясъци на жълтото, синьото или пък розовото. Конфигурацията е и много компактна – когато не се използват, столовете се прибират под масата, където пасват идеално, благодарение на триъгълната си форма. Най-важното предимство на комплекта обаче е фактът, че светлината идва не само от лампата, но и от масата под нея.

"Corral" е с височина едва 60 см. и събира под плота си общо 7 стола "Bronco". Тъй като столовете не притежават собствен източник на светлина, те се осветявам именно от светлината на масата. Самите столове са изключително ергономични и удобни, тъй като за модел авторите са използвали формата на седлото. Освен всичко останало, в предната част на всеки стол има каишка, с помощта на която към него може да се прикрепят различни предмети, включително бутилка с някаква напитка, списание или пък плюшена играчка. Лампата "C’upsidedown" пък представлява обърнат на обратно модел на масата в комплекта – тя е със същата форма и включва същия светлинен източник и цветни филтри като нея. Комплектът изглежда особено ефектен в затъмнено помещение, където той е единственият източник на светлина, създавайки неповторимо усещане за уют и интимност.

www.extremis.be


Няма коментари


ключови думи
дизайн, светещи мебели, компактни мебели, светещи столове, светещи маси

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg