фирми продукти
представяме
работа
 
Необичайно огледало от малки фрагменти

Ако Ви е писнало от обикновеното огледало в антрето или всекидневната стая, сменете го с необичайно огледало от "криви" фрагменти. То не може да се употребява по предназначение, но е страхотна фокусна точка за стаята и отразява светлината в нея.

Необичайно огледало от малки фрагменти


Необходими материали:

- чамова дървесина х 20 мм, срязана на големина 60 х 100 см
- 20 бройки огледални парчета с големина 16 х 20 сантиметра
- 40 бройки полистиренови кубчета, по 20 бройки с размер 35 мм и 25 мм
- пистолет за топъл силикон
- акрилна смес за уплътнение
- боя и четка
- 2 окачалки за картини
- шкурка
- силно лепило

Необичайно огледало от малки фрагменти
 

Инструкции:

1. Обработете чамовата дървесина с шкурка и нанесете 2 слоя боя в желаната разцветка, най-добре тъмна. Изчакайте да изсъхне. Монтирайте върху задната част на правоъгълната основа 2 метални окачалки за картини, с които да можете да я сложите върху стената, когато изработите огледалото.

2. Нанесете върху полистиреновите блокчета боя в тъмна разцветка, така че когато ги сложите под огледалата, те да не се виждат отдалеч. Оставете небоядисана горната и долната им повърхност, тъй като лепилото няма да хване. С нагорещен инструмент или с макетен нож оформете горната част на блокчетата под не много голям ъгъл, някъде около 30 градуса.

3. Нанесете от лепилото върху скосената част на 2 от блокчетата с големина 35 мм и ги захванете с лепкавата повърхност надолу върху огледална повърхност. Нанесете малко лепило върху блокчетата и върху другата страна на огледалото. Обърнете парчето и го захванете върху основата, така че огледалото да застане стабилно под ъгъл. Оформете цяла редичка с огледални части, като ги сложите под ъгъл.

Необичайно огледало от малки фрагменти


4. Нанесете лепило върху скосената част на 2 от блокчетата с големина 25 мм и ги захванете с лепкавата част надолу върху огледало. Нанесете малко лепило върху другата страна на блокчетата и върху огледалната повърхност, обърнете я и я захванете върху основата, на втора редичка. Огледалото трябва да е под ъгъл, но в различна от първата редичка посока, както е показано на схемата.

Необичайно огледало от малки фрагменти


5. Захванете огледалните части върху основата, за да оформите другите 2 редички. Редувайте посоките, за да се получи сходен на шахматната дъска ефект, така че огледалата да сочат в различни посоки. Изчакайте лепилото да изсъхне за около 10 часа и запълнете празнините между огледалните части със силиконова смес.

6. Окачете върху стената огледалото.

Необичайно огледало от малки фрагменти

Освен в правоъгълник, можете да изработите огледалото в различни форми, включително в квадрат или окръжност. Можете да комбинирате няколко различни огледала върху стената за по-голям ефект, като те могат да варират по големина и по формата си.


Източник: home-dzine.co.za







Няма коментари


ключови думи
огледало, огледало от фрагменти, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg