фирми продукти
представяме
работа
 
Вази от въже

Трансформирайте стандартните и скучни стъклени вази само с малко канап или въже. Интересните плетки придават на вазите настроение и ги превръщат в произведение на изкуството. Можете да употребявате всякакви разновидности въже, памучно, сизал, вълнено, да го оцветите предварително или да оцветите вазите с боя за тъкани след като оформите плетките.

Вази от въже

Макар да изглеждат сложни за направа, плетките всъщност са много лесни за изработка. Стъклените вази във вътрешността могат да са кръгли или продълговати, като въжената плетка се захваща върху стъклото с топъл силикон. Те могат да са прозрачни или цветни, като ако плетете въжето плътно, вазите отдолу няма да се виждат. В тях могат да се слагат букетчета, цветни топки потпури, мъниста.

Вази от въже


Необходими материали:

- стъклени вази
- канап от памук, сизал, вълнена материя
- топъл силикон
- ножичка
- по желание, боя за тъкани


Инструкции:

За кръглите вази

1. Почистете повърхността на вазата и я подсушете. Необходими са Ви 5 ивици за плетката, като техните дължина и широчина зависят от обиколката и височината на вазата. Изрежете няколко дължини от канапа, като имате предвид, че плетката изисква ивиците да са по-дълги от периферията на вазата. Разделете нишките на равни части и ги зашийте в края, за да не се разместват.

2. Захванете всички части една до друга с топъл силикон, като ги подредите по височина на вазата. Притиснете добре нишките и изчакайте да стегнат.

3. Отделете добре частите и ги вплетете една в друга в не много стегната плетка. Плетката трябва да е добре оформена, текстурна и достатъчно плътна, за да не се вижда вазата отдолу под нишките й.

4. Оформете добре плетката, докато покриете изцяло обиколката на вазата. Срежете края на дължините и ги захванете с лепило върху повърхността на вазата, до вече оформената начална част. Изчакайте лепилото да стегне, за да не се разместят нишките.

Вази от въже


5. Скрийте видимата част на плетката, в която се вижда "кръпката", с ивичка от канапа, като захванете с лепило нишките от вътрешната част на вазата. Изчакайте да изсъхне.

Вази от въже


За продълговатите вази

1. Почистете повърхността на вазата и я подсушете. Необходими са Ви поне 20 ивици за плетката, като техните дължина и широчина зависят от обиколката и височината на вазата. Изрежете няколко дължини от канапа, като имате предвид, че плетката може да се оформи от множество по-тесни или от по-малко, но широки ивици. Височината им трябва да е малко по-голяма от тази на вазата, за да можете да захванете края на нишките за вазата. Разделете нишките на равни части и ги захванете с топъл силикон от вътрешната част на вазата, за да не се разместват. От канап изрежете няколко дължини, които трябва да обхванат цялата периферия на вазата.

2. Захванете с топъл силикон дължина от канапа под някоя от ивиците. Започнете да я вплитате под и над тях, като редувате. Ако досега не сте оформили отделни ивици по вертикалната част на вазата, с нишката ще ги отделите една от друга. Когато я вплетете, захванете края й и започнете да вплитате нова нишка, малко по-надолу. С техниката изработете плетката по периферията на вазата, като разполагате дължините на разстояние поне 1 сантиметър. Плетката трябва да се редува под и над ивиците.

Вази от въже


3. Изчакайте лепилото да стегне и изрежете крайчетата на вертикалните ивици, ако не сте ги захванали от вътрешната част на вазата. Покрийте горната и долната периферия на плетката с няколко хоризонтални нишки, като ги увиете.

Вази от въже


Източник: stylemepretty.comНяма коментари


ключови думи
вази от въже, вази, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg