фирми продукти
представяме
работа
 
7 интересни идеи за библиотека

1. Шкаф с пейка

Мебелът е създаден от латвийския дизайнер Stanislav Katz. Той съчетава в едно шкаф за книги и удобна пейка за излежаване с хубава книга в ръка. Достъпът до книгите е бърз и лесен, а едновременно с това се спестява немалко място.

2. Шкаф за книги на тавана

Тази идея би могла да Ви спести много притеснения, в случай, че не разполагате с достатъчно място, където да държите книгите си. Единственото неудобство в случая е проблемът с достъпа до книгите, тъй като за тази цел ще се наложи да използвате стабилен стол или стълба. Ако пък таванът в жилището е по-нисък от стандартното, достъпът става значително по-лесен. Рафтовете представляват плоскости от здрав шперплат, монтирани стабилно за опората на тавана.

3. Шкаф - бюро

Немската дизайнерка Mareike Gast е авторката на този шкаф с много разчупен дизайн, наречен Broken Shelves ("Счупени рафтове"). Целта му е да замести всички допълнителни мебели, които са необходими за четене – например стол или канапе. Този модел не разполага с удобна пейка, както първия продукт от списъка, но пък предлага алтернативата читателят да поседне върху едно от по-ниските рафтчета, а за книгата си да разположи върху съседния рафт. Така той ще бъде заобиколен от книгите си и ще има лесен и бърз достъп до всичко необходимо. Разчупеният дизайн пък позволява да се съхраняват книги с различни размери. Шкафът е направен от мдф материал със стоманена Т-образна рамка. За още по-голямо удобство, над импровизираното бюро е вградена светлина за четене.

4. "Невидим" рафт за книги

Тази L-образна метална скоба всъщност е лавица за книги. Основният замисъл при нея обаче е тя да не се вижда, когато върху нея е поставена купчина книги. Това се постига като първата книга обгръща издадената напред част на подпората, а останалите скриват частта, чрез която лавицата е монтирана за стената. Резултатът е интересна гледка на купчина книги, които сякаш висят във въздуха.

5. Мултифункционален шкаф

Този елегантен и изчистен откъм дизайн шкаф е дело на дизайнера Yoon-Zee Kim. Той може да бъде използван като бюро или като място за сядане, а едновременно с това върху него можете да поставите книги, списания или аксесоари. Авторът в този случай дава пълна свобода на потребителите да решат как точно да използват създадения от него продукт.

6. Плосък шкаф

Отново дело на немски дизайнер - Matthias Ries, този шкаф е наречен с малко странното име Piegato. Той е направен от една-единствена стоманена плоскост, върху която с лазер са изрязани лавиците. Самите лавици могат да останат в първоначалното си положение или пък да бъдат преобразувани бързо и лесно в реални рафтчета. Цялата плоскост се монтира върху стената така, както се окача да речем картина в рамка. Освен това, металната плоскост може да служи и като поставка за закачалки на принципа на магнита. Максималната допустима маса, която шкафът може да издържи, е 10 килограма. Размерите на шкафа в първоначално състояние са 100 х 66 х 2 см., съответно височина, дължина и ширина, и тежи 8 килограма.

7. Лавица за книги "Уравнение"

Една интересна и оригинална идея за рафт, на който можете да поставите книги или пък украса. Дизайнът му напомня скобите, които се използват в математиката и които в случая служат за разделител и опора на поставените предмети.

www.inewidea.com26 ноември 2009 20:01 | вики
От: вики
чудесни са
6 ноември 2009 13:51 | много хубави идеи ;-)))
От: Веси
На мен и вариант 3 ми хареса. Някой може ли да ми каже къде мога да намеря хубава и голяма библиотека в стар стил?
18 ноември 2008 13:29 | ima kakvo da se 4erpi kat ideq
От: akpani
osobeno interesni sa 1, 2 i 4 variant
1 ]
3 резултата в 1 страница


ключови думи
мебели за библиотека, мултифункционални мебели, дизайн, интересни идеи

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg