фирми продукти
представяме
работа
 
20 ефектни идеи за леглото в спалнята

Дори семплата външност на стаята може да се трансформира с няколко идеи. Горната табла на леглото обикновено е онази част, която притежава най-голям потенциал да се оформи като фокусна точка в спалнята. Тя е не само функционална, но ефектна.


1. Тапицирана табла в кафяво

20 ефектни идеи за леглото в спалнята

Тази табла притежава всичко, което изисква формулата за успешно оформяне на мебелировката, красива форма и страхотен материал, от който е изработена. Какаовата тапицерия се комбинира страхотно със завивките върху леглото и с меките разцветки върху стените и настилката. Геометричната форма на таблата я прави видима отдалеч, а неутралната краска е подходяща за промени в стаята, тъй като се комбинира добре както с ярки, така също с неутрални багри.


2. Висока цветна табла с шарки

20 ефектни идеи за леглото в спалнята

Стаята е пълна с разнообразни шарки и разцветки, които обаче не изглеждат кичозно, а се комбинират страхотно. Ярките краски се редуват с неутрални, а минималистичната мебелировка подчертава наситените комбинации от багри. Спалнята е с бледо бежови стени и настилка от дървесина, но върху леглото са употребени едри шарки и ярки разцветки на червено, оранжево, синьо. Тъй като стаята е просторна, високата табла не я прави твърде претъпкана.


3. Табла от завеси

20 ефектни идеи за леглото в спалнята

Вместо горна табла на леглото, зад него е сложена голяма завеса, която е изпъната върху монтиран на стената корниз. Тя създава визуално усещане за височина в стаята, а освен това е лесна за смяна, ако искате да сложите други разцветки в стаята.


4. Табла с форми от кабари

20 ефектни идеи за леглото в спалнята

Върху правоъгълната табла е оформена шарка, която е изработена от тапицерски кабарчета. Така се постига визуална фокусна точка, без да се налага таблата да се оформя в горната част. Шарката е оформена по периферията на таблата, а в центъра има форма, която стои релефно върху тапицираната повърхност.


5. Геометрия

20 ефектни идеи за леглото в спалнята

Заедно с релаксиращите разцветки върху стените, настилката и завивките, геометричните шарки върху горната табла на леглото в спалнята оформят деликатна дзен комбинация. Ажурната структура на таблата разчупва солидната външност на мебелировката в стаята и употребата на неутрални багри.


6. Ненатрапчива комбинация

20 ефектни идеи за леглото в спалнята

Комбинирайте в таблата 2 различни повърхности, като я оформите с рамка от дървесина и меко ядро от тапицирана табла. Двете части могат да са в различни разцветки, като рамката е добре да е неутрална, а сърцевината да е по-наситена. Комбинацията създава в стаята усещане за котидж шикозност.


7. Стилна спалня

20 ефектни идеи за леглото в спалнята

Модерната външност на спалнята е комбинация от неутрални краски на каково, сиво и бяло, с мебелировка с изчистени извивки. Таблата на леглото е оформена от парчета дървесина, които подчертават формата на конструкцията и имат геометричен чар.


8. Игри с шарките

20 ефектни идеи за леглото в спалнята

Котидж усещането в спалнята се подчертава от меките краски на зелено, розово и бяло, които са "запазена марка" на тази стилистика в обзавеждането на стаите. Флоралните шарки върху тъканите на завивките и тапетите са сходни, а тапицерията на семплата горна табла на леглото наподобява геометричните форми върху настилката в стаята. Шарките са достатъчни, за да привлекат внимание, без да се налага да се употребяват ярки багри.


9. Креативни изрязани шарки

20 ефектни идеи за леглото в спалнята

Горната табла на леглото е оформено от дървесина, като върху плоскостта са изрязани геометрични шарки. Ажурното очарование на таблата е подсилено с бяла боя, която подхожда на разцветките в спалнята. Тя изпъква много приятно върху електриково сините стени на стаята.


10. Меки пастелни разцветки

20 ефектни идеи за леглото в спалнята

Понякога намирате табла в подходяща разцветка, но тя не подхожда на багрите върху стените. Тогава можете да използвате малко боя, за да трансформирате стената така, че таблата на леглото да изпъква приятно. Спалнята комбинира така умело меките разцветки в стаята, че те сякаш преливат една в друга. Банановата горна табла стои невероятно върху лавандуловата зона върху стената, която се комбинира добре със сливовите и розови краски върху завивките, а също със зеленикавите стени.


Очаквайте втора част...


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за спалнята, спалня, интериор

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg