фирми продукти
представяме
работа
 
Плодови изтривалки за входната зона

Изтривалката е твърде функционална част от антрето, за да я пропуснете, но това не означава, че трябва да правите компромиси с външността за сметка на функционалността. Комбинирайте двете с тези ярко обагрени, весели изтривалки с плодови щампи, които ще трансформират входната зона с ярки разцветки и щампи, които създават настроение още от вратата.

Плодови изтривалки за входната зона

Можете да използвате закупена от магазина изтривалка с всякаква форма, но най-добре да е кръгла. Ако изтривалката е правоъгълна, очертайте и изрежете от нея форма на окръжност, а другата част изхвърлете. Можете да използвате такава от твърди влакна или от винил, а можете да си направите изтривалка от плътна тъкан с гумена основа, за да не се размества. Ако оформите 2 изтривалки, с шарки на цитрус и на диня, можете да ги разположите от двете страни на входната врата.

Плодови изтривалки за входната зона


Необходими материали:

- кръгла изтривалка
- спрей боя в желаните багри – можете да използвате оригиналните краски на диня и цитрус или да експериментирате с разцветките; ако искате да претворите плодовите шарки са Ви необходими бои в розова, зелена, бяла, черна, жълта или оранжева краска
- макетен нож
- стара хартия
- шаблон

Плодови изтривалки за входната зона


Инструкции:

1. Оформете основната повърхност за изтривалката като изрежете от правоъгълната изтривалка парче с форма на окръжност. Сгънете формата надве и срежете през средата, за да оформите 2 полу-окръжности. Ако употребявате стара изтривалка, изперете я преди да нанесете разцветките и я изчакайте да изсъхне.

Плодови изтривалки за входната зона

Плодови изтривалки за входната зона

2. Нанесете спрей боя в бяла разцветка върху цялата повърхност на парчетата от изтривалка. Изчакайте боята да изсъхне добре. Ако изтривалката е с някакви шарки, нанесете боя отново, за да покриете шарките. 

Плодови изтривалки за входната зона


За "динена" изтривалка

1. Очертайте върху хартия формата на изтривалката, за да оформите шаблонна шарка. Изрежете я. Вместо хартия можете да употребявате картон.

2. Изрежете горната част на хартиената полу-окръжност, за да оформите ивичка с широчина 3 сантиметра. Махнете вътрешната част на шаблона и оставете само външната. Нанесете спрей боя в червено върху цялата форма. За да не се размества шаблонната шарка можете да я захванете с няколко камъчета. Махнете хартията и изчакайте червената боя да изсъхне.

3. Изрежете втора хартиена форма и отрежете ивичка от горната й част с широчина 2 сантиметра. Махнете я настрана и сложете вътрешната част от полу-окръжността върху изтривалката. Захванете я с няколко камъчета. Нанесете върху периферната част на изтривалката зелена боя и махнете хартията. Изчакайте боята да изсъхне добре. Между двете разцветки трябва да се образува бяла ивичка с широчина 1 сантиметър.

Плодови изтривалки за входната зона

4. Изрежете хартиена форма за цялата изтривалка. Върху нея изрежете с макетен нож отворите за семките на динята.

5. Сложете хартиената шаблонна шарка върху изтривалката, захванете я с малки камъчета и нанесете черна боя. Махнете настрана хартията и изчакайте боята да изсъхне добре.

Плодови изтривалки за входната зона


За "цитрусова" изтривалка

1. Очертайте върху хартия формата на изтривалката, за да оформите шаблонна шарка. Изрежете я. Вместо хартия можете да употребявате картон.

2. Шаблонът можете да оформите по 2 начина – като оформите цялостна шарка или като изработите ивичка и няколко шарки с формата на листенца. Очертайте върху хартия шарките и изрежете с макетен нож.

3. Нанесете върху цялата изтривалка спрей боя в жълта разцветка и изчакайте боята да изсъхне добре. Сложете по периферията хартиената ивичка с широчина 3 сантиметра, а във вътрешната част сложете хартиените парчета с форма на листенца. Захванете всички части с малки камъчета. Напръскайте изцяло с бяла спрей боя. Ако използвате цялостна шаблонна шарка върху изтривалка, която е боядисана в бяло, сложете хартията, захванете я с малки камъчета и напръскайте с жълта боя. Изчакайте боята да изсъхне, която техника да сте употребили. За втората не е необходимо да нанасяте втори път спрей боя в бяла разцветка.

Плодови изтривалки за входната зона

Сложете цветната изтривалка пред входната врата. Двете изтривалки могат да се комбинират като се сложат от двете страни на вратата или една до друга.

Плодови изтривалки за входната зона

Плодови изтривалки за входната зона


Източник: thehousethatlarsbuilt.com







16 юни 2013 19:08 | nqma
От: gigi
mnogo e ideino!!
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
изтривалки, идеи за изтривалки, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg