фирми продукти
представяме
работа
 
6 бързи идеи с цветни тъкани

Не са нужни много усилия, за да създадете интересни щрихи за стаите от цветни тъкани. Необходимо е само да пуснете на воля творческото си въображение, за да оформите разноцветни вещи с различна форма и разцветки.


Декоративни възглавнички с цветчета

6 бързи идеи с цветни тъкани

Скучната декоративна възглавничка на дивана във всекидневната стая може да се трансформира бързо и лесно с ярки разцветки от филцова тъкан. Изрежете от филц различни по размер кръгчета или овали. Нагънете ги в единия край и ги зашийте едно за друго. Оформете няколко цветчета, които можете да захванете върху декоративната възглавничка с лепило за тъкани или с конец. Ако искате цветчетата да стоят добре, изберете по-твърда тъкан.


Цветни завески за малката кухня


6 бързи идеи с цветни тъкани

Малката кухня се нуждае от повече светлина, но не за сметка на уединението в стаята. Малките завески, които се захващат само в долната част на прозореца, са много добра алтернатива на щорите и пердетата. Те скриват голяма част от стаята, но не блокират напълно светлината отвън навътре. Пришийте 2 части от тъкан и оформете ръб, а в горната част на завеските защипете метални халки за корниз. Монтирайте не много дълъг корниз върху рамката на прозореца или върху стената, и окачете двете части, така че да можете да ги прибирате настрани, ако искате повече светлина. За да оформите по-бързо завесите, захванете парчетата със самозалепваща тъкан за апликации, която се обработва с гореща ютия.


Цветна седалка и облегалка

6 бързи идеи с цветни тъкани

Стандартният стол с облегалка можете да трансформирате в удобна мебел само с цветна тъкан и малко дунапрен с желана дебелина. Демонтирайте седалката и облегалката. Сложете ги върху дунапрен и очертайте двете форми по периферната част. Изрежете дунапрена и го сложете върху тъканта, очертайте с по няколко сантиметра толеранс отстрани, изрежете. Захванете дунапреновата седалка върху седалката на стола със спрей лепило, оформете облегалката. Сложете тъканта за тапицерия отгоре, подгънете я от долната страна на седалката и съответно на облегалката, а по периферните части захванете с тапицерски телбод. Монтирайте обратно частите.


Ефектни декоративни възглавнички

6 бързи идеи с цветни тъкани

Оформете цветни щрихи върху купешки декоративни възглавнички или върху ушити от Вас калъфки в ярки разцветки. Изрежете няколко ивички цветна тъкан, като дължината й трябва да е 2 или 3 пъти повече от тази, с която искате да е оформената шарка. Зашийте с шевна машина края на ивицата върху възглавницата и минете отгоре й с шев за тропоска. Издърпайте леко конеца, така че тъканта да се нагъне. Пришийте цветната тъкан върху върглавничката в желаната форма или я захванете с лепило.


Цветни топки

6 бързи идеи с цветни тъкани

Изполвайте останалите от други вещи парчета цветна тъкан, за да оформите ярки декоративни топки. Увийте няколко топки от дунапрен или кълбета прежда с широки ивици тъкан, като ги захващате с малко лепило за тъкани. Сложете ги в купа или в прозрачна ваза, за да се виждат добре в стаята.


Цветна покривка за облегалката на стола

6 бързи идеи с цветни тъкани

Не е нужно да скривате цялата облегалка на дървения стол, особено ако тя е в добра кондиция. Изрежете от цветна тъкан 2 квадрата с желан размер, обърнете ги с опаковата част навътре и ги зашийте по ръба с шевна машина. Сложете по ръбовете цветен ширит в контрастна краска, като го захванете върху тъканта с лепило. Сложете цветната покривка в ярки разцветки по диагонал на облегалката.

Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
направи си сам, идеи за дома, цветни тъкани

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg