фирми продукти
представяме
работа
 
Мебели, които бихте пожелали

1. Топъл бар-стол

Седалката на този стол е пълен с обработени кръгли камъчета. Той е проектиран така, че те да се загряват непрекъснато от свещ, вградена под мястото за сядане. За да се стоплите в студените зимни дни единственото, което трябва да направите е да грабнете цяла шепа затоплени камъчета или пък да седнете върху стола. Можете също да затоплите кафето, чая, ръкавиците си или всичко, което решите – само трябва да ги сложите върху камъчетата. Дизайнът е идея на корейската дизайнерка Jin-Kyeong Hwang

2. "Затворено" канапе

Omni е модел на дизайнера Karim Rashid, известен с нестандартните си дизайни. Тя представлява канапе с органичен дизайн, при което линията е непрекъсната. Единственото удобно място за излизане от така образувания кръг е „пролуката” в единия му край, където облегалката е премахната. По този начин се създава една специфична атмосфера на уют и близост, сякаш се намирате в един отделен собствен свят. Канапето е изградено от 5 отделни секции от тапицирана полиуретанова пяна, а основата му е от стомана. Размерите на Omni са 300 х 290 х 74 см., съответно дължина, ширина и височина. Изборът на цветове за тапицерията от кадифе е разнообразен – бяло, черно, шоколадово, виолетово, тъмно червено, сиво, синьо и др. Единствен недостатък на мебела е неговата цена – 11 925 долара.
3. Дизайнерска маса "Надежда"

Младият бразилски дизайнер Rafael Morgan е заложил на асоциативния дизайн и резултат от това е кокетната масичка Hope ("Надежда"). Според самия автор основната идея на модела е да напомни на младите дизайнери, че някой ден все някой ще чуе тяхното послание. Че идеите са навсякъде – също както посланието в бутилка, пуснато по течението, което чака да бъде открито. Освен това оптимистично твърдение, въплътено във визуална поезия, Rafael Morgan всъщност е създал един наистина впечатляващ дизайн, създаващ усещане за спокойствие и хармония.

4. Замък - убежище

Името на този модел е "Chateau", което на френски означава "Замък". Той е направен от шперплат и представлява куб с дължина на страната 122 см. Автор на идеята е дизайнерът James Westwater. Основният замисъл на модела е да играе ролята на отделно малко помещение, в което можете да се скриете от света наоколо и да си представите, че сте на различни вълшебни места. В него можете да се отдадете на размисли, да почетете или пък да подремнете. За по-голямо удобство „замъкът” е поставен на колелца и може да бъде местен лесно от едно място на друго.

5. Удобна странична масичка

Ето един модел, чиито дизайн не е революционен, но пък е изключително практичен. Масичката е създадена от Todd Bracher и се произвежда от италианската компания Zanotta. Тя е със стилен и изчистен дизайн, който ще внесе щипка елегантност във всеки интериор. Наред с това масичката е и функционална, тъй като пасва идеално до канапето или фотьойла. Можете да я използвате като масичка за кафе или за поставяне на декорации, книги или други предмети – така всичко ще бъде на една ръка разстояние от Вас. Използваният материал е полипропилен, а повърхността на мебела е лакирана. Тя се предлага в 6 разцветки – черно, бяло, червено, оранжево, кафяво и сиво. Височината на масата е само 52 см., а дължината и ширината й – съответно 43 и 55 см.
www.yankodesign.com


Няма коментари


ключови думи
мебели, дизайн, интериор, бар-стол, канапе, дизайнерска маса, странична масичка

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg