фирми продукти
представяме
работа
 
Източниците и действието на чи

енергийни каналиИзточните народи вярват, че съществува невидима енергия, наречена "чи", която изпълва всичко. Тази философия лежи в основата на акупунтурата, акупресурата и много други източни практики. Ако енергията в нашето тяло може да се движи плавно и свободно, ще бъдем здрави. Ако енергията се затлачи или блокира (поради лош режим на хранене, нездравословен начин на живот или пък слабост на някой орган), много вероятно е да се разболеем. Игличките при акупунтурата премахват блокажите и успокояват движението на енергията – те регулират чи. Принципът се прилага по същия начин към жилището и към работното място. Източните народи вярват, че мястото, в което живеем и работим, изисква също толкова внимание, колкото и нашите тела и затова са създали специална наука за "оздравяването" на заобикалящата ни среда – това е фън шуй.

Техните наблюдения са показали, че различните части на пространството и дори на всяка стая в него привличат специфична енергия. Открили са, че различните конфигурации (разпределението на стаите и дори подредбата на мебелите) могат да повлияят положително или отрицателно на движението на енергията. Ако енергията е блокирана или няма достатъчно възможност за движение, това ще се отрази и върху нашия живот.

енергийни каналиЧи действа на всички нива – при човека това е енергията, която тече по т. нар. акупунктурни меридиани или канали на тялото; на ниво земеделие – това е силата, която осигурява богата реколта и на ниво климат – това е енергията, носена от водата и вятъра. Картографирането на чи потоците и тяхното насочване или усилване са основните принципи на фън шуй. С други думи след разчертаването на карта на чи потоците, често е необходимо те да бъдат коригирани, усилвани или отклонявани.

Например практикуващите фън шуй поддържат тезата, че дори поставянето на малко огледало или звънче на точно определено място може да донесе огромна промяна в живота ви. Вместо да се борите с живота, заобикалящата ви среда, кариерата и любовта, вие ще откриете, че с поставянето на точното място дори на един мъничък фън шуй предмет, изведнъж всичко ще ви изглежда по различен начин. Най-неочакваните срещи се превръщат в значими и изгодни бизнес отношения или в бързо и значително напредване в кариерата. Партньорите и колегите ви изведнъж стават много услужливи, а вие усещате, че държите живота си в ръце.Няма коментари


ключови думи
фън шуй

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg