фирми продукти
представяме
работа
 
Лампа от гирлянди

Роденият в Холандия дизайнер Tord Boontje е създател на тези невероятни модели "абажур". Моделите от серията Garland Light (от англ. "гирлянд") са със съвременен и стилен дизайн, като оригиналът е част от постоянната колекция на Музея на съвременното изкуство в Ню Йорк.

Въпреки, че на външен вид напомня на стилен полилей, Garland Light е просто гирлянд, създаден от гравиран метал, който е увит и прикачен към висяща електрическа крушка. Така моделът оставя възможност да бъде аранжиран спрямо индивидуалните желания, още повече, че клиентът може да закупи допълнителни "гирлянди" за по-плътно покритие. Украшението се предлага в златисто, сребристо и черно, а употребата му е изключително бърза и лесна.

Приблизителните размери на цветните гирлянди са 25 см. дължина и 25 см. ширина. Максималната мощност на използваната електрическа крушка е 60 W.

Не може да не споменем още едно творение на същия дизайнер – Icarus. Това е многопластов полилей, направен от пресован полиестер във формата на красиво бяло крило. Тази форма веднага събужда асоциация с митичния герой Икар, на който нестандартният полилей дължи името си. И за да не последва и той съдбата на своя прототип, изгаряйки под влияние на високата температура, Icarus има във вътрешността си вграден конусовиден предпазител. "Крилото" е с размери 42 см. х 42 см. х 80 см. (дължина), а максималната допустима мощност на крушката е 60 W.


www.tordboontje.com


24 февруари 2009 08:54 | от къде може да се купи подобно нещо?
От: Валя
Здравейте, много ми харесаха като идея гирляндите и бих искала да си купя и поставя в къщи част от тази красота. Можете ли да ми кажете дали ги има в БГ и ако не от къде може да се поръча....аз намерих един сайт с цени от по 76$ + 8 и нещо доставка, но не знам дали е реален...
18 ноември 2008 16:53 | много са хубаи
От: stefie
много са хубави, обаче дали няма да се подпалят
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
гирлянд, лампа, украса, дизайн, абажур, Garland Light

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg