фирми продукти
представяме
работа
 
Шаблонна шарка за стената с асиметрия

Можете да оформите стените в стаята само с шаблон и боя, без да се налага да ползвате тапети. Ефектността на тази техника обаче наподобява тази на тапет, тъй като изобилства от форми и шарки, които трансформират стената във фокусна точка. Можете да оформите цялата стена или само части, които да са позиционирани несиметрично върху стената. Големите шарки са по-лесни са изработка, а освен това са по-нестандартни, но за тях ползвайте не много ярки краски.

Шаблонна шарка за стената с асиметрия


Необходими материали:

- шаблон
- латексова боя в избрана разцветка, може повече
- бояджийско тиксо
- валяк за бои
- панер за боя
- спрей лепило

Решете колко голяма искате да е стенната шарка и как искате да разположите частите. Ако стаята е по-просторна, можете да оформите с шарки цяла стена, която да трансформирате във фокусна точка. Ако стаята е малка, най-добре да оформите само някаква част от стена, която да привлича внимание върху себе си с форми и разцветка, но да не завзема изцяло малката стая.


Инструкции:

1. Шаблонът можете да закупите от магазин за строителни стоки или да изработите шаблон по свое желание върху прозрачна пластмаса. Ако не сте работили с шаблон преди, добре е да го захванете временно със спрей лепило, за да стои по-стабилно върху стената. Ако сте опитни в ремонтните активности, можете да употребявате бояджийско тиксо, което се маха по-лесно от стената. Напръскате със спрей задната част на шаблона, изчакайте да позасъхне за няколко секунди и го сложете върху желаната зона на стената, която искате да оцветите. Ако ползвате тиксо, захванете го от всички страни.

Шаблонна шарка за стената с асиметрия


2. Основно правило по време на боядисване е да не напоявате валяка с твърде много боя, а да изцеждате боята добре, преди да започнете да я нанасяте. Ако боята е повече има опасност да потече надолу или да мине под повърхността и да се размаже. Целта е ръбовете да се виждат ясно, без да има размазване на боята извън контурите. Започнете да нанасяте боя върху шаблонната форма, като не прилагате твърде много сила.

Шаблонна шарка за стената с асиметрия


3. Ако така оформената шарка Ви се струва твърде бледа, продължете да нанасяте боя върху шаблона, докато получите желаната наситеност на разцветката. Движението на нанасяне на боята трябва да е напред и назад, тоест надолу и нагоре, а не настрани. Не натискайте твърде много с валяка, за да не мине част от боята под шаблона и за да не се оформи твърде наситена разцветка на шарките.

Шаблонна шарка за стената с асиметрия


4. Внимателно повдигнете крайчето на шаблонната шарка, за да проверите как върви работата. Това ще Ви даде възможност да поправите наситеността на багрите преди да обработите цялата шарка.

Шаблонна шарка за стената с асиметрия


5. Когато забележите, че боята на валяка е почти привършила, потопете го отново в панера с боя, вместо да натискате по-силно. Натискът може да размести шаблона, като част от боята мине отдолу и размаже контурите на шарката. Когато потопите валяка в боя, не забравяте да изцедите добре, за да не изглежда стенната шарка неравномерна.

Шаблонна шарка за стената с асиметрия

Когато достигнете ръбовете на шаблона, обърнете особено внимание как нанасяте боята с валяк, за да не се отнесете и да преминете извън контурите на формата. Ако сбъркате, изтрийте боята с влажно парцалче или мокра бебешка кърпичка. Ако сте особено несигурни в движенията си, захванете няколко ивици бояджийско тиксо по периферията на шаблона.

Шаблонна шарка за стената с асиметрия


6. Махнете шаблона внимателно от стената, без да чакате боята да изсъхне напълно, но като внимавате да не я размажете.

Шаблонна шарка за стената с асиметрия

Преместете формата встрани, като можете да я захванете за стената в същата конфигурация или да я завъртите на 90 градуса. Добре е да оставите някаква пролука между формите, за да се виждат те ясно, без да се сливат. Не е нужно да избърсвате шаблона с кърпа, за да премахнете боята, освен ако не сменяте разцветката и не заменяте по-тъмна с по-светла краска. Когато завършите цялостната шарка върху стената, изчакайте боята да изсъхне.

Шаблонна шарка за стената с асиметрия


Източник: houzz.comНяма коментари


ключови думи
шарка за стената, декорация, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg