фирми продукти
представяме
работа
 
5 цветови комбинации за кухнята

Не избирайте скучни неутрални багри за кухнята си, само защото се притеснявате да не сбъркате. Облейте стаята в ярки разцветки, като ги комбинирате така, че да оформите безпогрешно палитрата. Вижте няколко лесни палитри за кухнята.

5 цветови комбинации за кухнятаВинтидж комбинация от зелено и синьо

5 цветови комбинации за кухнята

Меките оптимистични разцветки на кухнята оформят почти неутрална атмосфера, макар да притежават силни характеристики. Те са приглушени и въпреки това не са безлични. Комбинацията е много по-добра опция за кухнята, отколкото ярки контрасти в стаята, които създават напрежение. Стените на кухненското помещение са боядисани в мека зелена краска, а кухненските шкафове са оцветени в светла разцветка на синьо. Плотовете са в бежово, а прозоречните рамки са бели. Тази цветна палитра може да се приложи както в кухня с винтидж обзавеждане, така също в модерно помещение с вградени уреди от неръждаема стомана.


Ярка комбинация от бананово, керемидено червено и синьо

5 цветови комбинации за кухнята

Има трик, който е много функционален, когато комбинирате 3 разцветки боя в една стая, така че стаята да не изглежда претрупана. Той включва баланс на интензивността на разцветките и универсална краска за небоядисаните повърхности в стаята. Добре е да повишавате постепенно наситеността на багрите. В просторната кухня червеното е енергизиращо наситено, синьото е в средно наситена тоналност, а жълтото е в мека краска. Кухненският плот в шоколадова разцветка, бежовата настилка и белите прозоречни рамки създават връзка между трите основни разцветки и оформят баланс между тях.


Приглушена комбинация от зелени краски

5 цветови комбинации за кухнята

Меките зелени краски по кухненските шкафове и стените на кухнята създават уютна атмосфера, а жълтеникавите нотки в тях оформят приятна палитра. Комбинацията между зелени краски, бели фризове, настилка и прозоречни рамки, и модерни сребристи акценти оформя приглушена, но характерна атмосфера в кухнята. Заради високите тавани стаята е достатъчно просторна, за да не изглежда твърде тясна, ако се ползват наситени разцветки. Кухненското оборудване, което е изработено от неръждаема стомана, може да изглежда твърде студено в модерната кухня, но меката палитра хармонизира краските в стаята.


Вкусна комбинация от прасковено и бананово

5 цветови комбинации за кухнята

Интериорните дизайнери отдавна знаят колко добре се комбинират 3 от разцветките, които можете да видите в хладилника. Багри, които наподобяват тези на морковите, граха и царевицата, особено ако са подбрани в правилните разцветки, стоят страхотно в кухнята. Те са особено подходящи като контрапункт на модерното кухненско оборудване от неръждаема стомана, което може да придава хладина в стаята. Меките разцветки подчертават характеристиките на топлата дървесина върху настилката, ламперията и рамките. Ако кухнята е по-малка, изберете само една от краските, а ако е по-голяма можете да употребите 2 или 3 от тях. В просторната кухня са внедрени разцветки на оранжево и жълто, с няколко щрихи в зелено.


Елегантна комбинация от сини краски

5 цветови комбинации за кухнята

Не много тъмните, но характерни разцветки на синьо, в комбинация с бяло, са предпочитани от векове за изработката на порцеланови вещи, тъй като те изглеждат стилно и ненатрапчиво. В просторната кухня те обгръщат пространството и му придават елегантност. Стените са боядисани в по-светла краска на синьо, така че подчертават характеристиките на наситените багри на кухненските шкафове.


Източник: thisoldhouse.comНяма коментари


ключови думи
цветови комбинации, кухня, интериор

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg