фирми продукти
представяме
работа
 
Дантелени шарки върху вещите

За хората, които харесват винтидж обзавеждането на стаите, тези идеи вероятно ще послужат като интересна хрумка. С тях можете да трансформирате обикновените вещи в стаята без усилия. Винтидж очарованието на повсемесните за 20 век дантелени покривки не пасва само на старинните къщи, а се вписва страхотно в модерните стаи.

Дантелена лампа

Дантелени шарки върху вещите

Няколко еднакви като разцветка дантелени покривки могат да заменят тъканта в направата на интересна лампа. Ползвайте стар абажур, а ако е повреден махнете тъканта, като оставите само металната рамка. Захванете с безопасни игли няколко дантелени части в горната част на рамката, прикрепете ги една към друга и захванете още дантелени парчета в долната част. Не се стремете да постигнете симетрия, тъй като най-добре е лампата да е с неправилна форма. Зашийте дантелените части една към друга с шевна машина или на ръка, сложете така оформената калъфка върху рамката и прикрепете с игла и конец. Ако искате можете да обработите тъканта с течност за колосване, но се уверете, че е далеч от крушката на лампата. Ако искате цветна лампа, преди да сложите калъфката върху рамката я натопете в боя за тъкани.


Дантелена купичка

Дантелени шарки върху вещите

Съхранявайте дребни вещи във всекидневната стая в интересна купичка, която е изработена от плетена дантелена покривка. Сложете я върху купа с подходяща форма, като сложите малко фолио, за да не повредите купата. Нанесете върху дантелата лепило за декупаж или течност за колосване, изчакайте да изсъхне и махнете от формата.


Дантелени завески

Дантелени шарки върху вещите

Дантелените покривки могат да се зашият върху предната част на ажурна завеса, за да разчупят скучната й външност. Добре е тъканта да е в същата разцветка като тази на дантелата, а ако не е можете да обработите една от двете части с боя за тъкани преди да ги зашиете. Припокрийте частично покривките, които е добре да варират като размери. Достатъчно е да оформите само долната част на завесата и част от страничната. Комбинирайте с декоративна възглавничка с дантела.


Дантелена покривка

Дантелени шарки върху вещите

Когато искате да използвате покривка за масата в кухнята или всекидневната стая, но не искате да скривате изцяло нейната повърхност, можете да ползвате частична покривчица от дантелени салфетки. Захванете ги една за друга, така че да изглежда сякаш са подредени несиметрично. Най-голямата салфетка сложете в края на формата, а другите захванете за нея. Зашийте с шевна машина или с игла и конец. Сложете върху мебелировката и позиционирайте така, че да пада леко отстрани.


Дантелена ваза

Дантелени шарки върху вещите

Ползвайте салфетка от дантела, която не е с много стегната плетка, за да оформите декоративна ваза за вскидневната стая. Обвийте добре салфетката по вазата, която е най-добре да е прозрачна, зашийте я по ръба и изрежете излишните части. За да се втвърди можете да нанесете течност за колосване или за декупаж, изчакайте да изсъхне добре.


Източник: countryliving.com28 март 2013 12:37 | Прекрасно
От: Снежана
Прекрасни идеи..
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
дантелени покривки, дантела, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg